Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rodfrugtchips:

3.

Vask rodfrugter, og skræl dem. Se videoen.

4.

Skær kartoffel og rødbede i tynde skiver på et mandolinjern, så du får helt papirtynde skiver.

Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.

Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge en tyndskræller eller den side af et rivejern, som kan skære tynde skiver.

5.

Fyld tre skåle med vand, og tilsæt saltet til vandet. Kom hver slags rodfrugt ned i hver sin skål, så rødbederne ikke farver de andre rodfrugter. Lad dem stå i 5-10 minutter og trække.

6.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og lad den varme helt op.

7.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

8.

Tag rodfrugterne op af vandet, og tør dem med et rent viskestykke.

9.

Vend dem med olien i en pose eller en stor skål, og fordel dem i ét lag på bagepladen.

10.

Drys med salt.

11.

De kan ikke allesammen være der på én gang, så de skal bages ad flere omgange.

12.

Bag rodfrugtchipsene i cirka 10 minutter.

13.

Efter 10 minutter kan du åbne ovnen kortvarigt for at lukke lidt af dampen ud. Luk igen og lad dem bage videre til chipsene blive gyldne i kanten. Hold øje med dem undervejs.

14.

Læg de færdige rodfrugtchips til afkøling på et stykke madpakkepapir, og fortsæt på samme måde med resten.

Næringsindhold per portion

Energi: 912 kJ / 218 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 32 %

Heraf mættet fedt: 0,18 g.

Kostfibre: 7 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min