- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Portugisiske kødboller
Portugisiske kødboller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 18 min.
Sværhedsgrad: Svær
Få en smag af Portugal med GoCooks opskrift på portugiskske kødboller kaldet Almôndegas. De er lavet lavet med hakket okse- og griskekød med hvidløg. Det lander i en smagfuld tomat og løgsovs med ris og ærter som tilbehør. Et must-try for enhver madelsker og måske er Cristiano Ronaldo også fan!?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til portugisiske kødboller
Kødboller:
200 g. hakket oksekød 10-15 %
300 g. hakket oksekød 10-15 %
100 g. hakket oksekød 10-15 %
200 g. hakket svinekød 10-15 %
300 g. hakket svinekød 10-15 %
100 g. hakket svinekød 10-15 %
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ dl rasp
¾ dl rasp
¼ dl rasp
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 spsk. paprika
1 ½ spsk. paprika
½ spsk. paprika
¼ tsk. peber
⅓ tsk. peber
⅛ tsk. peber
½ dl rasp
¾ dl rasp
¼ dl rasp
Tomatsovs:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3 store løg
4 ½ store løg
1 ½ store løg
2 dåser hakkede tomater
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
3 dl vand
4 ½ dl vand
1 ½ dl vand
Evt. 2 tsk. sukker
Evt. 3 tsk. sukker
Evt. 1 tsk. sukker
Ris – portugisisk style:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
2 løg
3 løg
1 løg
2 dl ærter
3 dl ærter
1 dl ærter
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
3 dl fuldkornsris
4 ½ dl fuldkornsris
1 ½ dl fuldkornsris
Hakket oksekød
Hakket grisekød
Hvidløg
Rasp
Salt
Paprika
Peber
Olie - smagsneutral
Løg
Tomat
Vand
Sukker
Ærter
Brune ris (fuldkornsris)
Køkkenredskaber til portugisiske kødboller
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 røreskål
1 røreske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 teske
1 spiseske
2 tallerkner
2 mellemstore gryder
1 grydeske
2 grydelåg
1 skål
1 si
Køkkenvægt
Målebæger
Røreskål
Røreske
Skærebræt
Urtekniv
Teske
Spiseske
Middagstallerken
Mellem gryde
Grydeske
Grydelåg
Mellem røreskål
Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller:
3.
4.
5.
6.
7.
Hæld rasp på en tallerken.
8.
9.
Læg de færdige kødboller på en anden tallerken. Stil kødbollerne i køleskabet, til du skal bruge dem. Vask hænder.
Tomatsovs:
10.
11.
12.
13.
14.
Tilsæt salt og 1 dl af vandet, og rør rundt igen.
Tilsæt salt og 1 ½ dl af vandet, og rør rundt igen.
Tilsæt salt og ½ dl af vandet, og rør rundt igen.
15.
16.
17.
18.
Ris:
19.
Pil og hak hvidløgene. Se videoen.
20.
21.
Hæld olie i en gryde, og varm den op ved høj temperatur.
22.
23.
24.
25.
Skyl fuldkornsrisene, og hæld dem i gryden. Bring vandet i kog igen. Se videoen.
26.
27.
28.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2915 kJ / 697 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 7,83 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer