Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koteletter:

3.

Skær det nederste del af roden på champignonerne væk, og børst dem fri for jord. Skær champignonerne i kvarte. Se videoen.

4.

Kom smør og olie på stegepanden, og varm op. Når smør og olie er bruset af, er det varmt. Svits champignonerne i 2-3 minutter på panden. Læg dem på en tallerken.

5.

Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider. Læg dem på stegepanden, og steg dem i 1 minut på den ene side. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.

6.

Vend koteletterne, og steg dem 1 minut på den anden side.

7.

Skru ned for varmen, og vend koteletterne. Steg i 3 minutter. Læg dem derefter i et ovnfast fad.

8.

Tænd ovnen på 180 grader almidelig ovn.

Svampe- og baconsovs:

9.

Kom bacontern på stegepanden, og steg dem i cirka 3 minutter. Tag baconternene af panden, og læg dem på en tallerken. Se videoen.

10.

Tag et stykke køkkenrulle, og tør forsigtigt baconfedtet af stegepanden. Stegepanden er stadig meget varm. Kom champignonerne på stegepanden. Lad dem stege i cirka 6 minutter. Rør i dem undervejs. Kom champignonerne på en tallerken.

11.

Pil hvidløget, og hak det fint eller pres det i en hvidløgspresser. Se videoen.

12.

Skyl, og skær den røde peberfrugt i små tern. Se videoen.

13.

Skyl, og rens porren. Skær et langt snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porretop af. Se videoen.

14.

Skær den hvide del af porren i skiver, og del skiverne i ringe med fingrene.

15.

Kom bacon, løg, hvidløg, peberfrugt, porre og paprika på stegepanden, og lad det stege i cirka 5 minutter.

16.

Kom madlavningsfløde, champignon og tomater på stegepanden. Skru ned for varmen, og lad det simre i cirka 7 minutter.

17.

Smag din svampesauce til med salt og peber, så den smager, som du ønsker det.

18.

Læg koteletterne i sovsen på stegepanden, og lad retten simre i cirka 10 minutter.

19.

Fordel sovsen over koteletterne i fadet, og sæt derefter fadet i ovnen i 20-25 min.

Kogte ris:

20.

Hæld risene i en skål, og vask dem. Hæld risene op i en si. Gentag med nyt vand, indtil vandet er klart. Se videoen.

21.

Kom vandet op i en gryde. Tilsæt salt og sæt i kog ved høj varme.

22.

Tilsæt risene, og læg låg på. Skru ned til svag varme og kog i 12 til 15 minutter. Risene skal have suget alt vandet. Tjek eventuelt kogetiden på pakken.

23.

Fjern gryden fra varmen og lad den stå i 12 til 15 minutter. Rør risene løse med en gaffel.

24.

Servér koteletterne i et fad med risblandingen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2714 kJ / 649 kcal

Protein: 26 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 14,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rense svampe

Rense svampe

Koteletter, stege

Koteletter, stege

Stege bacon sprødt

Stege bacon sprødt

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Porrer

Porrer

Ris, koge

Ris, koge

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 140 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min