1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Grisekød>
  5. Koteletter i fad

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Koteletter: Tag et skærebræt og en skarp kniv frem. Skær det nederste del af roden på champignonerne væk, og skyl dem fri for jord. Skær champignonerne i kvarte.

4.

Tag en stegepande og en paletkniv frem. Kom smør og olie på stegepanden, og varm op. Når smør og olie er bruset af, er det varmt. Se videoen.

5.

Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider. Læg dem på stegepanden, og steg dem i 1 minut på den ene side. Se videoen.

6.

Vend koteletterne, og steg dem 1 minut på den anden side.

7.

Skru ned for varmen, og vend koteletterne. Steg i 3 minutter.

8.

Vend koteletterne igen, og steg dem færdige i 3 minutter på den anden side.

9.

Tjek, om koteletterne er færdige. De skal have en flot, brun farve. Hvis du er i tvivl, kan du skære en kotelet over, og se om den er gennemstegt. Hvis den er meget rød indeni, skal den stege lidt længere. Tag koteletterne af stegepanden.

10.

Kom bacontern på stegepanden, og steg dem i cirka 3 minutter. Tag baconternene af panden, og læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.

11.

Tag et stykke køkkenrulle, og tør forsigtigt baconfedtet af stegepanden. Pas på fingrene. Stegepanden er stadig meget varm. Kom champignonerne på stegepanden. Lad dem stege i cirka 6 minutter. Rør i dem undervejs. Tag champignonerne af panden.

12.

Ris: Tag en gryde frem. Kom vand, ris og salt i gryden. Kog risene efter anvisningen på pakken.

13.

Koteletter – fortsat: Tag et skærebræt og en skarp kniv frem. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Se videoen.

14.

Skyl, og skær den røde peberfrugt i tern på cirka ½ x ½ centimeter.

15.

Skyl, og rens porren. Skær et langt snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porretop af. Se videoen.

16.

Skær den hvide del af porren i skiver, og del skiverne i ringe med fingrene.

17.

Tænd for stegepanden igen. Kom bacon, løg, hvidløg, peberfrugt porre og oregano på stegepanden, og lad det stege i cirka 5 minutter.

18.

Kom fløde, champignon og dåsetomater på stegepanden, skru ned for varmen, og lad det simre i cirka 10 minutter.

19.

Smag din svampesauce til med salt og peber, så den smager, som du ønsker det.

20.

Læg koteletterne i sovsen på stegepanden, og lad retten simre i cirka 10 minutter.

21.

Servér koteletterne i et fad med risblandingen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2714 kJ / 649 kcal

Protein: 26 %

Kulhydrat: 27 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 14,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Koteletter, stege

Koteletter, stege

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Porrer

Porrer

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min