
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tærter>
- Tærte med bacon og æble
Tærte med kartofler, bacon og æble
Samlet tid: 100 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem

Guffeluffe - tærte til aftensmad med lutter gode sager.
Tip: Du kan sagtens bruge en rest kolde kogte kartofler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tærte med bacon og æble
Ingredienser
75 g. grahamsmel
100 g. hvedemel
1 tsk. salt
100 g. smør
1 ½ spsk. vand
Fyld:
500 g. kartofler
Ca 1 l. vand
1 tsk. salt
200 g. løg
ca. 100 g. bacon i tern
200 g. æble
Evt. 50 g. revet ost
3 æg
2 dl. kærnemælk (eller almindelig mælk)
1 tsk. timian
1 tsk. salt
½ tsk. peber

Grahamsmel

Hvedemel

Salt

Smør

Vand

Kartoffel

Løg

Bacon i tern

Æble

Revet ost

Æg

Kærnemælk

Timian (frisk)

Peber
Køkkenredskaber til tærte med bacon og æble
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
2 store skåle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tærteform
1 gaffel
1 kartoffelskræller
1 mellemstor gryde med låg
1 stegepande
1 paletkniv
1 kop
1 dørslag
1 rivejern
1 røreske

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Decilitermål

Stor røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Tærteform

Gaffel

Kartoffelskræller

Mellem gryde

Stegepande

Paletkniv

Kop

Dørslag

Rivejern

Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
5.
Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.
6.
Forbag tærtebunden i cirka 15 minutter. Tag den ud, når den er færdig, men lad ovnen være tændt.
7.
Fyld: Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kom dem op i en gryde. Hæld vand over, så det dækker, kom salt i, læg låg på og bring kartoflerne i kog. Kog dem i 5 minutter.
8.
Skræl løgene, og skær dem i tern.
9.
Kom bacon-tern på en tør stegepande, og svits dem i 1-2 minutter. Tilsæt løgene og svits, indtil løgene er klare. Tag stegepanden væk fra varmen.
10.
Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt kærnemælk og rør rundt. Se videoen.
11.
Når kartoflerne er kogt, så hæld vand og kartofler ned i et dørslag i køkkenvasken. Kom kartoflerne op i skålen til æg- og mælkeblandingen. Kom også den stegte bacon og løg op i skålen.
12.
Skyl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom det straks op i skålen til resten af fyldet. Kom også den revne ost op i skålen, hvis du skal have ost i.
13.
Krydr blandingen med timian, salt og peber, og rør godt rundt.
14.
Hæld blandingen op i den forbagte tærteform, og fordel den i hele formen.
15.
Bag kartoffeltærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1146 kJ / 274 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 8,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer