Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Smuldr gær i en skål.

Smuldr gær i en skål

4.

Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være ligeså varmt som en lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen og se, hvordan du mærker at væsken er fingervarm. Se videoen.

5.

Hæld vandet i skålen med gær, og rør til gæren er opløst.

6.

Kom grahamsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.

7.

Tilsæt pizzamel lidt efter lidt, og rør i dejen undervejs.

8.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

9.

Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Se videoen.

10.

Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

Fyld:

11.

Kom hakkede tomater, tomatpure, oregano, salt og peber i en blender og blend til en ensartet masse.

12.

Form 40 små kødboller med en teske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
Form 60 små kødboller med en teske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
Form 20 små kødboller med en teske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.

Saml pizzaerne:

13.

Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.

14.

Kom bagepapir på fire bageplader.
Kom bagepapir på to bageplader.

15.

Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.

16.

Skær dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke ud til en pizzabund. Se videoen.
Skær dejen i 6 stykker, og rul hvert stykke ud til en pizzabund. Se videoen.
Skær dejen i 2 stykker, og rul hvert stykke ud til en pizzabund. Se videoen.

17.

Kom tomatsovs, revet ost og 10 kødboller på hver af pizzaerne.
Kom tomatsovs, revet ost og 10 kødboller på hver af pizzaerne

18.

Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten. Pynt pizzaerne med basilikum.
Bag pizzaerne én ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten. Pynt pizzaerne med basilikum.

Næringsindhold per portion

Energi: 4192 kJ / 1002 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 23 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 1440 min

Arbejdstid: 45 min