
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Pizzadej
Pizzadej - hurtig
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Pizzamanden laver verdens bedste pizzadej. Det ved alle! Men der er mange, der ikke ved, at man selv kan lave en pizzabund, der er lige så lækker, tynd og sprød. Her får du opskriften på en hurtigere version af pizzadej, hvor hævetiden er så kort som mulig. Men glæd dig alligevel til sprød kant!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizzadej
Ingredienser
3 ½ dl. vand
25 g. gær
2 spsk. olivenolie
200 g. grahamsmel
Ca. 400 g. pizzamel eller hvedemel
1 tsk. salt

Vand

Gær

Olivenolie

Grahamsmel

Pizzamel

Salt
Køkkenredskaber til pizzadej
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 kagerulle
1 bageplade
Bagepapir

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Røreske

Kagerulle

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
Kom vandet i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Kom vandet i en stor skål. Se videoen.
4.
Smuldr gæren i vandet og rør sammen.
5.
Tilsæt olivenolie, grahamsmel og salt.
6.
Rør pizzamel i, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
7.
Lad dejen hæve 30 til 45 minutter et lunt sted.
Form pizzaerne:
8.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft eller 250 grader almindelig ovn.
9.
Drys grahamsmel på bordet. Skær dejen i fire stykker. Du skal ikke ælte dem. Lad dem ligge på bordet i 5 min. og op til en halv time med et rent viskestykke over eller husholdningsfilm. Se videoen.
10.
Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 35-40 centimeter.
11.
Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizzadej på bagepladen. Læg de øvrige pizzadeje på hvert sit stykke bagepapir.
12.
Lad eventuelt pizzadejene hæve i 30 minutter med et rent viskestykke over, hvis du har tid til det.
Bagning:
13.
Kom fx tomatsauce, ost og din yndlings-fyld på pizzaen, lige inden du skal bage den.
14.
Skru eventuelt ovnen ned på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft.
15.
Kom pizzaen ind i ovnen på nederste rille, og bag den cirka 15 til 25 minutter.
16.
Tilføj eventuelt ekstra topping på din pizza såsom rucola, oregano eller serranoskinke osv. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer