
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza>
- Pizzadej
Pizzadej
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Pizzamanden laver verdens bedste pizzadej. Det ved alle! Men der er mange, der ikke ved, at man selv kan lave en pizzabund, der er lige så lækker, tynd og sprød. Og her får du opskriften.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizzadej
Ingredienser
3 ½ dl. vand
25 g. gær
2 spsk. olivenolie
200 g. grahamsmel
Ca. 400 g. hvedemel
1 tsk. salt

Vand

Gær

Olivenolie

Grahamsmel

Hvedemel

Salt
Køkkenredskaber til pizzadej
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 kagerulle
1 bageplade
Bagepapir

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor skål

Røreske

Kagerulle

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom vandet i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Kom vandet i en stor skål. Se videoen.
4.
Smuldr gæren i vandet og rør sammen.
5.
Tilsæt olivenolie, grahamsmel og salt.
6.
Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
7.
Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.
8.
Tænd ovnen på 225 grader.
9.
Drys grahamsmel på bordet. Skær dejen i fire stykker. Du skal ikke ælte den.
10.
Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 35-40 centimeter.
11.
Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
12.
Kom din yndlings-fyld på pizzaen. Sæt den ind i ovnen og bag den cirka 15 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer