
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza>
- Minipizza
Minipizza
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem

Micki Chengs opskrift på mini-pizza: ”Det er altid godt selv at kunne bestemme, hvordan ens egen pizza skal være. Vælg selv dit yndlingsfyld.”
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til minipizza
Pizzadej:
5 dl lunkent vand
40 g. gær
3 spsk. olie
½ tsk. sukker
2 ½ dl grahamsmel
2 tsk. salt
Ca. 10 dl hvedemel
Tomatsovs:
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 spsk. tomatpuré
1 gulerod
½ squash
½ dåse hakkede tomater
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Inspiration til fyld:
150 g. revet ost
100 g. kogt skinke i strimler
100 g. coctailpølser
Ca. 10 sorte oliven
50 g. pepperoni/salami
1 rød peberfrugt

Vand

Gær

Olie

Sukker

Grahamsmel

Salt

Hvedemel

Hvidløg

Tomatpuré

Gulerod

Squash

Hakkede tomater

Peber

Revet ost

Skinkestrimler

Cocktailpølser

Oliven (sorte)

Pepperoni

Peberfrugt
Køkkenredskaber: til minipizza
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 gulerodsskræller
1 rivejern
Bagepapir
3 bageplader

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor skål

Røreske

Viskestykke

Skærebræt

Stor skarp kniv

Lille gryde

Kartoffelskræller

Rivejern

Bagepapir

Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pizzadej: Tag en lille gryde. Hæld vandet i, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig.
4.
Kom vandet i en stor skål, og smuldr gæren i vandet. Rør, til gæren er opløst.
5.
Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i, og rør det sammen.
6.
Kom melet i lidt ad gangen. Rør undervejs.
7.
Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.
8.
Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve i cirka 1 time på et lunt sted. Imens kan du lave tomatsovsen.
9.
Tomatsovs: Tag et skærebræt. Pil, og hak hvidløget i bitte små tern. Kom hvidløg, olie og tomatpuré i en lille gryde. Se videoen.
10.
Skræl guleroden, og skyl squashen grundigt. Riv gulerod og squash på den fine side af rivejernet.
11.
Stil gryden på komfuret, og varm den op til middel varme. Lad hvidløg og tomatpuré små-simre i 2 minutter, mens du rører.
12.
Rør den revne gulerod og squash ned i gryden. Lad det simre i yderligere 2 minutter.
13.
Kom hakkede tomater, salt og peber ned i gryden. Lad tomatsovsen små-simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen. Lad sovsen køle lidt af, før du kommer den på pizzaen.
14.
Tænd ovnen på 225 grader, når dejen har hævet. Kom bagepapir på tre bageplader.
15.
Del dejen i 8 stykker, og rul dem ud til små pizzaer. Læg 2-3 pizzaer på hver bageplade. Se videoen.
16.
Topping: Kom tomatsovs på dine pizzaer.
17.
Top med dit yndlingsfyld og ost. Brug din fantasi, eller lad dig inspirere af billedet.
18.
Bag pizzaerne i cirka 15 minutter ved 225 grader.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2357 kJ / 563 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer