1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Pizza>
  6. Indbagt pizza med kødsovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Dej: Smuldr gæren i en stor skål.

4.

Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet i skålen med gær, og rør til gæren er opløst.

6.

Tilsæt olie, grahamsmel, salt og sukker. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.

7.

Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Se videoen.

8.

Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

9.

Kødsovs: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.

10.

Skyl gulerødderne, skræl dem og skær enderne væk. Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Se videoen.

11.

Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op. Kom løg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens.

12.

Kom oksekød i gryden, og steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.

13.

Kom gulerod, hvidløg, pepperoni, paprika, oregano, sukker og tomatpuré i gryden, og rør det hele sammen.

14.

Åbn dåsen/brikken med hakkede tomater. Kom de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

15.

Læg låg på, og kog ved svag varme i 15 minutter.

16.

Smag kødsaucen til med salt og peber.

17.

Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn, eller så varm som ovnen kan blive. Lad bagepladen blive i ovnen så den kan blive varm.

18.

Find 2 stykker bagepapir frem.

19.

Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

20.

Kom spaghetti i gryden. Læs på pakken, hvor længe spaghettien skal koge. Kog spaghettien.

21.

Stil et dørslag i håndvasken. Hæld spaghetti og kogevand i dørslaget, og lad spaghettien dryppe af.

22.

Saml indbagte pizza: Del dejen i to. Rul en dejklump ud til den er cirka ½ centimeter tyk. Læg den på bagepapiret. Se videoen.

23.

Kom ½-delen af spaghettien på midten din dejcirkel, så det ligger en i lang linje, med 1 centimeter til kanten. Læg 3-4 spiseskefuld kødsauce ovenpå. Drys med halvdelen af osten ovenpå.

24.

Fold dejen henover fyldet, så dejen møder hinanden på toppen af pizzaen. Pres dejsiderne på toppen sammen med fingerspidserne, så fyldet ikke løber ud i ovnen. Fortsæt på samme måde med den anden indbagte pizzaer. Lav 2 snit med en skarp kniv i toppen af hver pizza, så dampen kan komme ud under bagningen.

25.

Kom pizzaen i ovnen, én ad gangen, og bag dem i 10-12 minutter, eller indtil de er lysebrune og sprøde.

Næringsindhold per portion

Energi: 4964 kJ / 1187 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Løg, hakke

Løg, hakke

Rivejern

Rivejern

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 35 min