1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Pizza>
  6. Pizza med bacon og æble

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Dej: Smuldr gæren i en stor skål.

4.

Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.

7.

Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Se videoen.

8.

Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

9.

Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.

10.

Tomatsovs: Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

11.

Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.

12.

Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft

13.

Fyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Se videoen.
Fyld: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Se videoen.

14.

Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.

15.

Pizza: Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.

16.

Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.

17.

Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer. .
Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer.
Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer.

18.

Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.

19.

Tilbehør: Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.

Næringsindhold per portion

Energi: 3571 kJ / 854 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Æbler, skære i skiver

Æbler, skære i skiver

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 20 min