
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza>
- Sød pizza med frugt
Sød pizza med frugt
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 85 min.
Sværhedsgrad: Nem

Pizza til dessert? Jo - den er god nok, og så er den til og med nem at lave. Hvis du ikke kan få friske abrikoser, kan du bruge ananas, fersken eller mango. Det er kun fantasien og dine smagsløg, der sætter grænsen.
Opskriften er til 5 små pizzaer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sød pizza med frugt
Ingredienser
25 g. gær
2 dl lunkent vand
1 ½ dl grahamsmel
1 spsk. olivenolie
½ tsk. groft salt
2 spsk. sukker
4 dl hvedemel
Fyld
15 abrikoser
5 små bananer
2-3 spsk. citronsaft
100 g. mørk chokolade

Gær

Vand

Grahamsmel

Olivenolie

Salt

Sukker

Hvedemel

Abrikos

Banan

Citron

Mørk chokolade
Køkkenredskaber til sød pizza med frugt
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 stor skål
1 piskeris
1 grydeske
1 stk. husholdningsfilm
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
2 stk. bagepapir
2 bageplader
1 kagerulle
1 citruspresser
2 bageriste

Køkkenvægt

Måleskeer

Decilitermål

Stor skål

Piskeris

Grydeske

Husholdningsfilm

Lille skarp kniv

Skærebræt

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Citruspresser

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Klik på filmen og se hvordan du laver en gærdej. Se videoen.
4.
Hæld vand i skålen. Rør godt med et piskeris til gæren er opløst.
5.
Hæld grahamsmel i skålen. Rør godt rundt med en grydeske.
6.
Tilsæt olivenolie, salt og sukker og rør rundt.
7.
Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør rundt.
8.
Kom lidt hvedemel på bordet og vend dejen ud på bordet.
9.
Ælt dejen med hænderne indtil den er sammenhængende og slipper bordet.
10.
Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.
11.
Lad dejen hæve 20-30 minutter.
12.
Skyl abrikoserne og skær dem i halve. Fjern stenene.
13.
Tænd ovnen på 225 grader med varmluft.
14.
Læg bagepapir på to bageplader.
15.
Drys lidt hvedemel på bordet. Del dejen i 5 lige store stykker og tril dem til kugler.
16.
Rul hver dejkugle til runde pizzaer med en diameter på ca. 20 cm. med en kagerulle. Se videoen.
17.
Læg pizzaerne på bagepapiret.
18.
Fordel de halverede abrikoser på pizzaerne. Pres citronen til du har 2-3 spiseskefulde citronsaft.
19.
Skræl bananerne og skær dem i skiver. Kom skiverne i en skål sammen med citronsaft og vend det rundt.
20.
Fordel bananskiverne på pizzaerne.
21.
Sæt bagepladerne i ovnen og bag pizzaerne i ca. 15 minutter.
22.
Hak chokoladen med en brødkniv.
23.
Drys chokoladen over de varme pizzaer og nyd dem lune og friskbagte, eller lad dem køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2146 kJ / 511 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer