1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Pizza med blomkålsbund

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Blomkålsbund:

3.

Fjern de grønne blade på blomkålen, og skyl den.

4.

Riv blomkålen på den grove side af et rivejern. Du kan også bruge en foodprocessor eller hakke med en kniv.

5.

Kom vand og salt i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

6.

Kog blomkålen i 10 minutter ved middel varme.

7.

Sæt en bageplade i ovnen. Sæt ovnen på 220 grader varmluft.

8.

Stil en si i vasken, og hæld den kogte blomkål i sien. Hæld koldt vand over blomkålen, for at køle den hurtigt ned.

9.

Læg blomkålen på et rent viskestykke. Pres vandet fra blomkålen ned i vasken. Vrid hårdt, til du ikke kan presse mere væske ud.

10.

Kom den hakkede blomkål i en stor røreskål.

11.

Slå et æg ud i en kop – husk at tjekke for skaller. Hæld det i blomkålen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

12.

Kom mel, ost, oregano og salt i blomkålen. Rør det sammen.

13.

Kom halvdelen af blandingen på et stykke bagepapir. Bred den ud i en cirkel på cirka 30 centimeter i diameter.

14.

Tag den varme bageplade ud af ovnen, og træk bunden over på den. Pas på du ikke brænder dig – brug grydelapper. Få eventuelt hjælp af en voksen.

15.

Bag bunden i cirka 15 minutter til den er gylden i kanten.

16.

Gentag med den næste bund.

Gentag med de næste bunde.

Forbered din topping imens bunden bager.

Topping:

17.

Skyl cherrytomaterne, og halver dem.

18.

Skær chorizo i tynde skiver.

19.

Skyl grønkålen grundigt i en skål med vand, og riv bladene af hver stilk. Hak bladene i store stykker. Se videoen.

20.

Fordel tomatsovs, ost og chorizo på den bagte bund.

21.

Bag pizzaen i cirka 15 minutter, til pizzabunden har fået lidt farve.

22.

Drys grønkål og tomater på pizzaen. Bag pizzaen i 2 minutter.

23.

Fortsæt sådan med den næste pizza.

Fortsæt sådan med de næste pizzaer.

Server din pizza med det samme.

Næringsindhold per portion

Energi: 1794 kJ / 429 kcal

Protein: 29 %

Kulhydrat: 24 %

Fedt: 43 %

Heraf mættet fedt: 9,6 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Grønkål, ordne

Grønkål, ordne

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min