Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pizzadej:

3.

Kom vand, gær og sukker i en stor røreskål eller i en røremaskine. Rør rundt, indtil gæren er opløst i vandet.

4.

Hæld halvdelen af tipo 00 melet og halvdelen af fuldkornsdurummelet i gærvandet. Rør rundt, til den er ensartet. Se videoen.

5.

Tilsæt olie og salt. Rør rundt i et minut.

6.

Tilsæt halvdelen af, hvad der er tilbage af begge slags mel. Rør rundt, til ensartet.

7.

Tilsæt resten af melet, og rør rundt.

8.

Hvis du ælter med hænderne, skal du hælde dejen ud på bordet, og ælte den færdig. Det tager cirka 10 minutter. Hvis du har en røremaskine, skal du ælte dejen færdig på middel styrke i 7 minutter.

9.

Kom olie på bordet. Del dejen i 4 lige store klumper. Tag en klump op, og fold dejens sider ind under sig selv til den perfekte bold. Gør det samme med de 3 øvrige.

Kom olie på bordet. Del dejen i 6 lige store klumper. Tag en klump op, og fold dejens sider ind under sig selv til den perfekte bold. Gør det samme med de 5 øvrige.

Kom olie på bordet. Del dejen i 2 lige store klumper. Tag en klump op, og fold dejens sider ind under sig selv til den perfekte bold. Gør det samme med den anden.

10.

Drys et tyndt lag fuldkornsdurummel i en bradepande. Kom dejboldene i bradepanden med så meget mellemrum som muligt. Drys et tyndt lag fuldkornsdurummel over dejboldene.

11.

Dæk pizzadejene med husholdningsfilm. Lad pizzadejene hæve i 1 time på køkkenbordet.

12.

Stil pizzadejene i køleskabet, og lad dem hæve 12-24 timer. Tag pizzadejene ud af køleskabet en time før du skal bruge dem, så de kan blive stuetemperatur.

Forme pizzabunde:

13.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Stil en bageplade ind i ovnen, og lad den varme op med ovnen.

14.

Drys cirka 2 spiseskefulde fuldkornsdurummel på et rent køkkenbord. Læg en pizzabold ovenpå melet.

15.

Brug fingrene til at trykke dejen flad i midten af dejen, men tryk ikke på de yderste 2 centimeter. Brug hænderne til at trykke pizzadejen flad og rund, mens du drejer den rundt på bordet. Læg den færdige pizzabund på et stykke bagepapir. Gentag sådan med de næste pizzadeje. Se videoen.

Forbag pizzabunde:

16.

For at få ekstra sprøde bunde, er det en god idé at forbage dem.

17.

Smør din foretrukne sovs på bunden, og drys med oregano.

18.

Tag den brandvarme bageplade ud af ovnen. Kom pizzaen på bagepapiret over på bagepladen, og sæt den ind i ovnen igen. Pas på du ikke brænder dig! Få eventuelt hjælp af en voksen. Bag den i 5 minutter. Fortsæt sådan med alle pizzabundene.

Tag den brandvarme bageplade ud af ovnen. Kom pizzaen på bagepapiret over på bagepladen, og sæt den ind i ovnen igen. Pas på du ikke brænder dig! Få eventuelt hjælp af en voksen. Bag den i 5 minutter. Fortsæt sådan med den anden pizzabund.

Toppings og færdigbage pizza:

19.

Kom først ost og så dine toppings på din varme, forbagte pizzabund. Bag din pizza færdig, til osten er smeltet og dine toppings er færdigtilberedte. Det tager cirka 7 minutter.

Gør det samme med de øvrige pizzaer.

Kom først ost og så dine toppings på din varme, forbagte pizzabund. Bag din pizza færdig, til osten er smeltet og dine toppings er færdigtilberedte. Det tager cirka 7 minutter.

Gør det samme med den næste pizza.

Næringsindhold per portion

Energi: 2866 kJ / 658 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 69 %

Fedt: 16 %

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Dej, ælte

Dej, ælte

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min