
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Pitabrød og wraps>
- Pitabrød med bulgursalat
Pitabrød med bulgursalat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 13 min.
Sværhedsgrad: Nem

Bland bulgur med citronsaft, chili og grøntsager, så har du et skønt fyld til dine pitabrød. Det bliver ikke lettere, sundere eller mere tidsbesparende end denne ret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pitabrød med bulgursalat
Ingredienser
2 dl. bulgur
1 dl. bulgur
4 dl. vand
2 dl. vand
¼ tsk. salt
1 knivspids salt
1 agurk
½ agurk
5 tomater
2 ½ tomat
1 salatløg
½ salatløg
1 dl. persille
½ dl. persille
2 spsk. olie
1 spsk. olie
1-2 citroner (kun saften)
½-1 citron (kun saften)
8 pitabrød (fuldkorn)
4 pitabrød (fuldkorn)
1 ½ tsk. stærk chilisovs, fx harissa
¾ tsk. stærk chilisovs, fx harissa

Bulgur (fuldkorn)

Vand

Salt

Agurk

Tomat

Salatløg

Persille

Jomfruolivenolie

Citron

Pitabrød (fuldkorn)

Chilisovs (stærk)
Køkkenredskaber til pitabrød med bulgursalat
1 teske
1 spiseske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 gaffel
1 stor skål
1 mellem gryde
1 målebæger
1 citruspresser
1 brødrister

Teske

Spiseske

Stor skarp kniv

Skærebræt

Gaffel

Stor skål

Mellem gryde

Målebæger

Citruspresser

Brødrister
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom vand i en gryde, og bring vandet i kog.
4.
Hæld bulgur og salt i. Læg låg på gryden, og fjern gryden fra varmen. Lad den stå med låg på i 15 minutter, til bulguren er mør.
5.
Rør i bulguren med en gaffel. Lad bulguren blive kold.
6.
Vask agurk og tomater. Skær dem i små tern.
7.
Pil, og hak løget. Se videoen.
8.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
9.
Skær citronen over, og pres saften fra den, til du har cirka 4 spiseskeer citronsaft. Se videoen.
Skær citronerne over, og pres saften fra den, til du har cirka 8 spiseskeer citronsaft. Se videoen.
Skær citronen over, og pres saften fra den, til du har cirka 2 spiseskeer citronsaft. Se videoen.
10.
Bland olie, citronsaft og chillisovs i en stor skål.
11.
Kom bulgur, tomater, agurker, løg og persille i skålen, og bland salaten sammen. Smag til med salt og citronsaft.
12.
Varm pitabrødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i 2 minutter. Fyld brødene med bulgursalat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2109 kJ / 504 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 70 %
Fedt: 18 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer