
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Pita-pizza
Pita-pizza
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 18 min.
Sværhedsgrad: Nem

Pita-pizzaer smører skolestarten ind i lidt lækkert og nemt. Lav en dobbelt-portion til aftensmaden, så er der overskud til en hurtig, smækker madpakke, der forkæler smagsløgene en træt mandag.
Tip: Du kan også bruge en hjemmelavet pizzadej. Find opskriften på gocook.dk.
Opskriften giver 6 pitabrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pita-pizza
Pita-pizza:
1 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpuré
3 spsk. vand
½ tsk. salt
1 knivspids peber
3 store kartofler
6 fuldkornspitabrød
6 skiver bacon
150 g. revet ost, f.eks. cheddar eller gouda

Hvidløg

Tomatpuré

Vand

Salt

Peber

Kartoffel

Pitabrød (fuldkorn)

Bacon

Revet ost
Køkkenredskaber til pita-pizza
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 hvidløgspresser
1 lille skål
1 kartoffelskræller
1 rivejern
Bagepapir
2 bageplader
1 saks

Spiseske

Teske

Køkkenvægt

Hvidløgspresser

Lille røreskål

Kartoffelskræller

Rivejern

Bagepapir

Bageplade

Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pita-pizza:
3.
Pil hvidløget, og pres det ned i en lille skål. Se videoen.
4.
Kom tomatpuré, vand, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Lad det stå, mens du laver resten. Se videoen.
5.
Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern eller et rivejern. Se videoen.
6.
Læg bagepapir på to bageplader. Fordel pitabrødene på pladerne. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
7.
Smør et tyndt lag tomatpuré på alle pitabrød.
8.
Fordel et lag kartofler på hvert pitabrød.
9.
Drys med revet cheddar.
10.
Tag en saks. Klip baconen i små stykker, og fordel stykkerne på pitabrødene ovenpå osten.
Bag pita-pizza:
11.
Sæt de to bageplader ind i ovnen, og bag pitabrødene ved 220 grader varmluft i cirka 12 minutter, eller indtil osten er blevet lidt gylden.
12.
Tag pita-pizzaerne ud, og servér dem straks, eller gem dem til madpakken næste dag.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1364 kJ / 326 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer