
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Pitabrød og wraps>
- Krydret oksekød med pita-chips
Krydret oksekød med pita-chips
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvorfor skal man altid stoppe ting NED i et pitabrød? Prøv lige at trylle pitabrødene om til lækre pita-chips i stedet for. Brug dem til at skovle krydret oksekød og salat op med. Bestik? Nej tak ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til krydret oksekød med pita-chips
Lynsyltet spidskål:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
¼ dl. frisk mynte
½ dl. frisk mynte
1 kvist frisk mynte
1 lime
1 ½ lime
½ lime
½ spsk. sukker
¾ spsk. sukker
1 tsk. sukker
Krydret oksekød:
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
350-400 g. hakket oksekød
525-600 g. hakket oksekød
175-200 g. hakket oksekød
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
¼ tsk. spidskommen
¼ tsk. cayennepeber
½ tsk. cayennepeber
½ knivspids cayennepeber
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
Sprøde pita-chips:
4 stk. pitabrød
Olie til pensling
Tilbehør:
1 gl. tomatsalsa/Tacosauce/Salsa, medium
1 ½ gl. tomatsalsa/Tacosauce/Salsa, medium
½ gl. tomatsalsa/Tacosauce/Salsa, medium
4 tomater
6 tomater
2 tomater
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1-2 avocadoer
1 ½-3 avocadoer
½-1 avocado
2 dl. cremefraiche
3 dl. cremefraiche
1 dl. cremefraiche

Spidskål

Mynte

Lime

Sukker

Gulerod

Løg

Hvidløg

Hakket oksekød

Olie - smagsneutral

Paprika

Peber

Stødt spidskommen

Cayennepeber

Salt

Tomatpuré

Vand

Pitabrød (fuldkorn)

Salsa

Tomat

Agurk

Avocado

Creme fraiche
Køkkenredskaber til krydret oksekød med pita-chips
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 decilitermål
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 citruspresser
1 spiseske
1 teske
1 rivejern
1 stegepande
1 paletkniv
1 serveringsfad

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Decilitermål

Lille røreskål

Viskestykke

Citruspresser

Spiseske

Teske

Rivejern

Stegepande

Paletkniv

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lynsyltede spidskål:
3.
Skyl spidskålen. Skær spidskålen i tynde strimler. Kom dem i en skål. Se videoen.
4.
Kom vand i en lille skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
5.
Hak mynten fint. Kom den op i skålen til spidskålen. Se videoen.
6.
Skær limen over, og pres saften af den. Se videoen.
Skær lime over, og pres saften af dem. Se videoen.
Skær limen over, og pres saften af halvdelen. Se videoen.
7.
Kom limesaft og sukker i en skål. Rør det sammen. Hæld dressingen over kålen.
Tilbehør:
8.
Skyl agurk og tomater. Skær dem i små tern.
9.
Del avocadoen med en kniv, og tag stenen ud. Se videoen.
Del avocadoerne med en kniv, og tag stenene ud. Se videoen.
10.
Skrab avocado kødet ud med en ske. Skær det i små tern.
Krydret oksekød:
11.
Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
12.
Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
13.
Kom paprika, peber, spidskommen, cayennepeber og salt i en skål. Bland det sammen.
14.
Kom olie på en stegepande. Varm det op ved medium varme. Kom kødet på panden og svits det i cirka 1 minut. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
15.
Drys krydderiblandingen over kødet, og steg i 2 minutter mere.
16.
Kom løg, hvidløg og revet gulerod på stegepanden, og svits i 1-2 minutter.
17.
Kom vand og tomatpuré i. Lad det komme op at koge, og skru så ned for stegepanden.
18.
Kom halvdelen af tacosaucen i, og rør rundt. Sluk for varmen, og lad kødet køle lidt af.
Sprøde pita-chips:
19.
Pensl olie på begge sider af pitabrødene, og skær dem i kvarte.
20.
Varm en tør stegepande op til medium varme. Steg pitachipsene på stegepanden, til skorpen bliver sprød.
Servering:
21.
Læg kålen i bunden af et fad. Kom kødet ovenpå. Derefter tomater, agurk og avocado på toppen. Top med en klat cremefraiche på.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1473 kJ / 352 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 2,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer