Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kødsovs:

3.

Skyl peberfrugten, og skær den i halve. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern. Se videoen.

4.

Pil og hak løg og hvidløg i små stykker. Se videoen.

5.

Varm olie op i en mellemstor gryde. Steg løg og hvidløg i gryden i 2 minutter. Se videoen.

6.

Kom kødet ned i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

7.

Kom salt og peber i gryden, og rør rundt. Skru ned, og steg kødet i 2 minutter, til det er brunt.

8.

Kom oregano, tørret chili, spidskommen, stødt koriander, paprika og tomatpuré i gryden, og steg det sammen med kødet i 2 minutter.

9.

Kom de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

10.

Læg låg på, og lad kødsovsen koge ved svag varme i 15 minutter.

11.

Kom peberfrugt og majs i kødsovsen. Smag kødsovsen til med salt og peber.

Guacamole:

12.

Flæk avokadoerne på langs, og fjern stenene. Se videoen.

Flæk avokadoen på langs, og fjern stenen. Se videoen.

13.

Skrab avokadokødet ud med en ske. Kom det i en skål.

14.

Tag en hvidløgspresser. Pil hvidløget, og pres det ned i skålen. Se videoen.

15.

Skær limefrugten over, og pres saften. Kom det i skålen. Se videoen.

16.

Tag en gaffel. Mos avokadokødet med gaflen, til der ikke er flere klumper.

17.

Kom cremefraiche i skålen. Rør det sammen.

18.

Smag guacamolen til med salt.

Samle kålwraps:

19.

Skyl cherrytomater, og halver dem.

20.

Skyl og skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller eller en kartoffelskræller til at lave tynde gulerodsbånd. Se videoen.

21.

Skyl spidskålen. Skær bunden af spidskålen, så bladene er lettere at tage af.

22.

Tag 8 hele og flotte blade af kålen. Skyl dem.

23.

Kom kødsovs, guacamole, cherrytomater og gulerodsbånd.

24.

Server dine kålwraps med tortillachips og cremefraiche.

Næringsindhold per portion

Energi: 3024 kJ / 723 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 29 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 12 g.

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Løg, hakke

Løg, hakke

Løg, svitse

Løg, svitse

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Gulerod, ultratynde strimler

Gulerod, ultratynde strimler

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min