Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Spicy bønnesovs: Åbn brikken med sorte bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak de sorte bønner i mindre stykker.

4.

Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.

5.

Skræl og skyl guleroden. Riv den på den grove side af et rivejern. Se videoen.

6.

Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Se videoen.

7.

Skyl persillen i en skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

8.

Hak persillen fint. Se videoen.

9.

Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

10.

Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i 2 minutter, til de begynder at tage farve. Rør rundt imens.

11.

Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg det hele i 2 minutter mere.

12.

Kom persille, røde linser, chiliflager, spidskommen og kanel i gryden. Rør rundt og lad det stege i 1 minut.

13.

Kom sorte bønner, tomatpuré, hakkede tomater, grøntsags-boullion-terning, mørk chokolade, vand, salt og peber i gryden. Rør rundt og bring det i kog.

14.

Skru ned til lav varme, læg låg på og lad sovsen simre i cirka 15-20 minutter. Rør en gang imellem i sovsen, så den ikke brænder på. Hvis den bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.

15.

Smag sovsen til med salt og peber.

16.

Tortillas og tilbehør: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

17.

Fordel tortillas på bagepladen og varm dem i ovnen. Læs på pakken, hvor længe de skal varmes.

18.

Skyl icebergsalaten. Pluk bladene af.

19.

Skyl agurken og peberfrugten. Skær dem i små tern.

20.

Servering: Saml de varme tortillas med salat, agurk, peberfrugt og bønnesovs.

Næringsindhold per portion

Energi: 1540 kJ / 368 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Rivejern

Rivejern

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 150 min