1. >
  2. Opskrifter>
  3. Madpakker>
  4. Pita med blomkålsdeller

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl purløg. Se videoen.

Citrondressing:

4.

Riv skallen af en citron. Se videoen.

Riv skallen af citronerne. Se videoen.

Riv skallen af en halv citron. Se videoen.

5.

Pres saften fra citronen. Se videoen.

6.

Kom purløg, olie, salt og peber op i en minihakker eller blender, og blend til en ensartet konsistens. Tilsæt skallen og saften af en citron og yoghurt, og rør dressingen sammen.

Blomkålsdeller:

7.

Fjern bladene fra blomkålen. Skyl den, og skær den i mindre stykker.

8.

Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i mindre stykker.

Skyl, og skræl guleroden. Skær den i mindre stykker.

9.

Kom blomkål og gulerødder i en gryde. Kom vand i gryden, så det dækker grøntsagerne, og tilsæt salt. Læg låg på, bring vandet i kog, og lad grøntsagerne koge i cirka 3 minutter ved svag varme.

10.

Hæld vand og kogte grøntsager ned i et dørslag i håndvasken. Hæld koldt vand over, så de køler af. Lad grøntsagerne dryppe af.

11.

Blend eller hak de kogte gulerødder og blomkål fint. Kom dem op i en mellemstor skål.

12.

Pil, og hak løg og hvidløg i små stykker. Kom dem op i skålen til de andre grøntsager. Se videoen.

13.

Skyl, og hak persillen fint. Kom det op i skålen. Se videoen.

14.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene. Se videoen.

15.

Kom mel, salt og peber op i skålen til grøntsagerne. Rør grøntsags-farsen sammen. Stil skålen 20 minutter i køleskabet.

Fyld:

16.

Skyl peberfrugt, agurk og spinat. Skær peberfrugten i strimler, og agurken i små tern. Skær spinatbladene i store stykker. Se videoen.

Blomkålsdeller fortsat:

17.

Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.

18.

Form blomkålsdellerne med to teskeer, og kom dem på en tallerken. Blomkålsdellerne må ikke røre ved hinanden. Fortsæt, til al farsen i skålen er brugt.

19.

Kom blomkålsdellerne på stegepanden, og steg dem i cirka 5 minutter på hver side.

20.

Varm pitabrødene på en brødrister, og saml pitabrødene med agurk, spinatblade, peberfrugt, blomkålsdeller og citrondressing.

Næringsindhold per portion

Energi: 2856 kJ / 683 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 66 %

Fedt: 13 %

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Løg, hakke

Løg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min