- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Pita med blomkålsdeller
Pita med blomkålsdeller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kunne du tænke dig at prøve en pita uden kød, men som stadig smager himmelsk? Så er pita med blomkålsdeller lige noget for dig! Og så er blomkålsdellerne meget bedre for klimaet end fx kødboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pita med blomkålsdeller
Citrondressing:
2 dl purløg
3 dl purløg
1 dl purløg
1 citron, økologisk
1 ½ citron, økologisk
½ citron, økologisk
2 tsk. olie
3 tsk. olie
1 tsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
3 dl yoghurt naturel
4 ½ dl yoghurt naturel
1 ½ dl yoghurt naturel
Blomkålsdeller:
½ blomkål
¾ blomkål
¼ blomkål
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
3 æg
5 æg
2 æg
120 g hvedemel
180 g hvedemel
60 g hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Fyld:
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
100 g spinatblade
150 g spinatblade
50 g spinatblade
8 pitabrød
12 pitabrød
4 pitabrød
Purløg
Citron økologisk
Olie - smagsneutral
Salt
Peber
Yoghurt naturel
Blomkål
Gulerod
Løg
Hvidløg
Persille
Æg
Hvedemel
Peberfrugt
Agurk
Spinat
Pitabrød (fuldkorn)
Køkkenredskaber: til pita med blomkålsdeller
1 decilitermål
4 teskeer
1 køkkenvægt
1 kniv (bestik)
1 lille skål
1 rivejern
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 citruspresser
1 gaffel
1 minihakker eller blender
2 mellem skåle
1 kartoffelskræller
1 spiseske
1 stor skarp kniv
1 mellem gryde
1 dørslag
1 kop
1 stegepande
1 paletkniv
1 brødrister
Decilitermål
Teske
Køkkenvægt
Kniv bestik
Lille røreskål
Rivejern
Skærebræt
Urtekniv
Citruspresser
Gaffel
Søjleblender
Mellem røreskål
Kartoffelskræller
Spiseske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Dørslag
Kop
Stegepande
Paletkniv
Brødrister
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Citrondressing:
3.
Skyl purløg. Se videoen.
4.
Riv skallen af en citron. Se videoen.
Riv skallen af citronerne. Se videoen.
Riv skallen af en halv citron. Se videoen.
5.
Pres saften fra citronen. Se videoen.
6.
Kom purløg, olie, salt og peber op i en minihakker eller blender, og blend til en ensartet konsistens. Tilsæt skallen og saften af en citron og yoghurt, og rør dressingen sammen.
Blomkålsdeller:
7.
Fjern bladene fra blomkålen. Skyl den, og skær den i mindre stykker.
8.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i mindre stykker. Se videoen.
Skyl og skræl guleroden. Skær den i mindre stykker. Se videoen.
9.
Kom blomkål og gulerødder i en gryde. Kom vand i gryden, så det dækker grøntsagerne, og tilsæt salt. Læg låg på, bring vandet i kog, og lad grøntsagerne koge i cirka 3 minutter ved svag varme.
10.
Hæld vand og kogte grøntsager ned i et dørslag i håndvasken. Hæld koldt vand over, så de køler af. Lad grøntsagerne dryppe af.
11.
Blend eller hak de kogte gulerødder og blomkål fint. Kom dem op i en mellemstor skål.
12.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele i små stykker. Kom dem op i skålen til de andre grøntsager. Se videoen.
13.
Skyl persillen, og hak den fint. Kom den op i skålen. Se videoen.
14.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
15.
Kom mel, salt og peber op i skålen til grøntsagerne. Rør farsen sammen, og stil skålen i køleskabet i 20 minutter.
Fyld:
16.
Skyl peberfrugt, agurk og spinat. Skær peberfrugten i strimler og agurken i små tern. Skær spinatbladene i store stykker. Se videoen.
Blomkålsdeller, fortsat:
17.
Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.
18.
Form blomkålsdellerne med to teskeer, og kom dem på en tallerken. Blomkålsdellerne må ikke røre ved hinanden. Fortsæt, til al farsen i skålen er brugt.
19.
Kom blomkålsdellerne på stegepanden, og steg dem i cirka 5 minutter på hver side.
20.
Varm pitabrødene på en brødrister, og saml pitabrødene med agurk, spinatblade, peberfrugt, blomkålsdeller og citrondressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2856 kJ / 683 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 66 %
Fedt: 13 %
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer