
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Pita med blomkålsdeller
Pita med blomkålsdeller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kunne du tænke dig at prøve en pita uden kød, men som stadig smager himmelsk? Så er pita med blomkålsdeller lige noget for dig! Og så er blomkålsdellerne meget bedre for klimaet end fx kødboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pita med blomkålsdeller
Citron-dressing:
2 dl. purløg
3 dl. purløg
1 dl. purløg
1 citron, økologisk
1 ½ citron, økologisk
½ citron, økologisk
2 tsk. olie
3 tsk. olie
1 tsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
3 dl. yoghurt naturel
4 ½ dl. yoghurt naturel
1 ½ dl. yoghurt naturel
Blomkålsdeller:
½ blomkål
¾ blomkål
¼ blomkål
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
3 æg
5 æg
2 æg
120 g. hvedemel
180 g. hvedemel
60 g. hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Fyld:
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
100 g. spinatblade
150 g. spinatblade
50 g. spinatblade
8 pitabrød
12 pitabrød
4 pitabrød

Purløg

Citron økologisk

Olie

Salt

Peber

Yoghurt naturel

Blomkål

Gulerod

Løg

Hvidløg

Persille

Æg

Hvedemel

Peberfrugt

Agurk

Spinat

Pitabrød (fuldkorn)
Køkkenredskaber: til pita med blomkålsdeller
1 decilitermål
4 teskeer
1 køkkenvægt
1 kniv (bestik)
1 lille skål
1 rivejern
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 citruspresser
1 gaffel
1 minihakker eller blender
2 mellem skåle
1 kartoffelskræller
1 spiseske
1 stor skarp kniv
1 mellem gryde
1 dørslag
1 kop
1 stegepande
1 paletkniv
1 brødrister

Decilitermål

Teske

Køkkenvægt

Kniv bestik

Lille skål

Rivejern

Skærebræt

Lille skarp kniv

Citruspresser

Gaffel

Blender

Mellem skål

Kartoffelskræller

Spiseske

Stor skarp kniv

Mellem gryde

Dørslag

Kop

Stegepande

Paletkniv

Brødrister
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl purløg. Se videoen.
Citrondressing:
4.
Riv skallen af en citron. Se videoen.
Riv skallen af citronerne. Se videoen.
Riv skallen af en halv citron. Se videoen.
5.
Pres saften fra citronen. Se videoen.
6.
Kom purløg, olie, salt og peber op i en minihakker eller blender, og blend til en ensartet konsistens. Tilsæt skallen og saften af en citron og yoghurt, og rør dressingen sammen.
Blomkålsdeller:
7.
Fjern bladene fra blomkålen. Skyl den, og skær den i mindre stykker.
8.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i mindre stykker.
Skyl, og skræl guleroden. Skær den i mindre stykker.
9.
Kom blomkål og gulerødder i en gryde. Kom vand i gryden, så det dækker grøntsagerne, og tilsæt salt. Læg låg på, bring vandet i kog, og lad grøntsagerne koge i cirka 3 minutter ved svag varme.
10.
Hæld vand og kogte grøntsager ned i et dørslag i håndvasken. Hæld koldt vand over, så de køler af. Lad grøntsagerne dryppe af.
11.
Blend eller hak de kogte gulerødder og blomkål fint. Kom dem op i en mellemstor skål.
12.
Pil, og hak løg og hvidløg i små stykker. Kom dem op i skålen til de andre grøntsager. Se videoen.
13.
Skyl, og hak persillen fint. Kom det op i skålen. Se videoen.
14.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene. Se videoen.
15.
Kom mel, salt og peber op i skålen til grøntsagerne. Rør grøntsags-farsen sammen. Stil skålen 20 minutter i køleskabet.
Fyld:
16.
Skyl peberfrugt, agurk og spinat. Skær peberfrugten i strimler, og agurken i små tern. Skær spinatbladene i store stykker. Se videoen.
Blomkålsdeller fortsat:
17.
Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.
18.
Form blomkålsdellerne med to teskeer, og kom dem på en tallerken. Blomkålsdellerne må ikke røre ved hinanden. Fortsæt, til al farsen i skålen er brugt.
19.
Kom blomkålsdellerne på stegepanden, og steg dem i cirka 5 minutter på hver side.
20.
Varm pitabrødene på en brødrister, og saml pitabrødene med agurk, spinatblade, peberfrugt, blomkålsdeller og citrondressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2856 kJ / 683 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 66 %
Fedt: 13 %
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer