
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Bønnesalat med tomater
Bønnesalat med tomater
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 57 min.
Sværhedsgrad: Nem

Denne saftige salat spræller af sundhed og smager fortræffeligt. Brug den som tilbehør til kylling, steg eller fisk - ja, den passer til det hele!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bønnesalat med tomater
Ingredienser
500 g. cherrytomater
750 g. cherrytomater
250 g. cherrytomater
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
2 tsk. salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
500 g. grønne bønner, friske eller frosne
750 g. grønne bønner, friske eller frosne
250 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. honning, gerne akaciehonning
1 ½ spsk. honning, gerne akaciehonning
½ spsk. honning, gerne akaciehonning
1 tsk. sennep, gerne dijon-sennep
1 ½ tsk. sennep, gerne dijon-sennep
½ tsk. sennep, gerne dijon-sennep
1 spsk. eddike, gerne hvid balsamicoeddike
1 ½ spsk. eddike, gerne hvid balsamicoeddike
½ spsk. eddike, gerne hvid balsamicoeddike
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber

Cherrytomat

Vand

Salt

Grønne bønner

Hvidløg

Akaciehonning

Sennep

Eddike

Olie - smagsneutral

Peber
Køkkenredskaber til bønnesalat med tomater
1 sæt måleskeer
1 mellem gryde
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 decilitermål
1 spiseske
Husholdningsfilm
1 grydelåg
1 røreske

Måleskeer

Mellem gryde

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem røreskål

Urtekniv

Lille røreskål

Decilitermål

Spiseske

Husholdningsfilm

Grydelåg

Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl tomaterne, og lad dem tørre på et rent viskestykke.
4.
Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Tænd for kogepladen, og bring vandet i kog.
5.
Kom de grønne bønner i vandet, og lad dem koge i cirka 3 minutter.
6.
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
7.
Skær cherrytomaterne over i halve.
8.
Læg bønner og tomater i en skål.
Læg bønner og tomater i en mellem skål.
9.
Dressing: Pil hvidløget, og hak det meget fint. Se videoen.
10.
Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Rør det sammen.
11.
Hæld dressingen over bønnerne og tomaterne, og vend forsigtigt salaten rundt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1137 kJ / 270 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 38 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer