1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Bælgfrugter>
  5. Bønnesalat med tomater

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bønnesalat:

3.

Skyl tomaterne, og lad dem tørre på et rent viskestykke.

4.

Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Tænd for kogepladen, og bring vandet i kog.

5.

Kom de grønne bønner i vandet, og lad dem koge i cirka 3 minutter.

6.

Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

7.

Skær cherrytomaterne over i halve.

8.

Læg bønner og tomater i en skål.
Læg bønner og tomater i en mellem skål.

Dressing:

9.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

10.

Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Rør det sammen.

11.

Hæld dressingen over bønnerne og tomaterne, og vend forsigtigt salaten rundt.

Næringsindhold per portion

Energi: 1137 kJ / 270 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 38 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min