
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Grov tomatpizza
Grov tomatpizza
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.
Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grov tomatpizza
Dej
25 g. gær
40 g. gær
15 g. gær
3 ½ dl. vand
5 ¼ dl. vand
1 ¾ dl. vand
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3 ½ dl. grahamsmel
4 ¼ dl. grahamsmel
1 ¾ dl. grahamsmel
6 ½ dl. pizzamel eller hvedemel
9 ¾ dl. pizzamel eller hvedemel
3 ¼ dl. pizzamel eller hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Til fyld
8 tomater
12 tomater
4 tomater
4 tsk. tørret timian eller 6-8 kviste frisk timian
6 tsk. tørret timian eller 9-12 kviste frisk timian
2 tsk. tørret timian eller 3-4 kviste frisk timian
4 spsk. revet parmesanost
6 spsk. revet parmesanost
2 spsk. revet parmesanost
150 g. revet mild ost
225 g. revet mild ost
75 g. revet mild ost
Til pynt
20 blade basilikum
30 basilikumsblade
10 basilikumsblade

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Pizzamel

Salt

Tomat

Timian (frisk)

Parmesanost

Revet ost

Basilikum
Køkkenredskaber til grov tomatpizza
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 målebæger
1 stor skål
1 grydeske
Husholdningsfilm
1 kagerulle
2 bageplader
Bagepapir
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 bagepensel
1 balje
1 viskestykke

Køkkenvægt

Spiseske

Målebæger

Stor røreskål

Grydeske

Husholdningsfilm

Kagerulle

Bageplade

Bagepapir

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Bagepensel

Balje

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizza-dej:
3.
Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Se videoen.
4.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
7.
Rør pizzamel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
8.
Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.
Forme pizza:
9.
Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på tre bageplader.
Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
10.
Drys mel på bordet. Del dejen i fire.
Drys lidt mel på bordet. Del dejen i seks.
Drys mel på bordet. Del dejen i to.
11.
Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Se videoen.
12.
Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie. Klargør de øvrige pizzaer på samme måde, så de er klar til at blive bagt.
Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie. Klargør de øvrige pizzaer på samme måde, så de er klar til at blive bagt.
Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie.
Fyld:
13.
Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 4 pizzaer.
Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 6 pizzaer.
Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 2 pizzaer.
14.
Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Se videoen.
15.
Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.
Bage pizza:
16.
Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.
17.
Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises. Se videoen.
18.
Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2246 kJ / 537 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer