Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Se videoen.

4.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

7.

Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

8.

Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.

9.

Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.

Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på tre bageplader.

Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

10.

Drys mel på bordet. Del dejen i fire.
Drys lidt mel på bordet. Del dejen i seks.
Drys mel på bordet. Del dejen i to.

11.

Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Se videoen.

12.

Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie. Klargør de øvrige pizzaer på samme måde, så de er klar til at blive bagt.

Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie. Klargør de øvrige pizzaer på samme måde, så de er klar til at blive bagt.

Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie.

13.

Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 4 pizzaer.
Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 6 pizzaer.
Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 2 pizzaer.

14.

Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Se videoen.

15.

Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.

16.

Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.

17.

Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises. Se videoen.

18.

Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!

Næringsindhold per portion

Energi: 2246 kJ / 537 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 33 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 60 min