Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kartoffel-topping: Vask kartoflerne grundigt fri for jord, eller skræl dem. Skær kartoflerne i tern.

4.

Put en spiseske olie på stegepanden, og lad den blive varm.
Put olie på stegepanden, og lad den blive varm.

5.

Når stegepanden er varm, skal kartoflerne på. Rør rundt med en paletkniv indimellem, så de ikke brænder på.

6.

Bønnesovs: Åbn brikken eller dåsen med bønnerne. Hæld væsken fra bønnerne i en si, og skyl bønnerne med vand. Lad bønnerne dryppe af.
Bønnesovs: Åbn brikkerne eller dåserne med bønnerne. Hæld væsken fra bønnerne i en si, og skyl bønnerne med vand. Lad bønnerne dryppe af.

7.

Kålsalat: Skyl gulerødderne, og skræl dem. Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Kom de revne gulerødder op i en skål. Se videoen.

8.

Skyl spidskålen, og fjern de to yderste blade. Skær tynde strimler af spidskålet fra spidsen hen mod stilken. Kom det hakkede spidskål op i skålen til de revne gulerødder.

9.

Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Kom persillen i skålen, og rør rundt. Se videoen.

10.

Råstegt kartoffeltopping: Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en lille skål. Fortsæt sådan med det andet æg. Tilsæt salt og peber, og pisk æggene sammen med en gaffel. Husk at vaske fingre, når du har rørt ved æg. Se videoen.

11.

Tjek, om kartoflerne er klar. Brug en lille skarp kniv til at tjekke, om kartoflerne er bløde. Tjek en af de store tern. Hvis den er færdig, er de alle færdige.

12.

Hæld de sammenpiskede æg over kartoflerne på stegepanden. Vend ægget sammen med kartoflerne med en paletkniv. Når æggene ikke er våde mere, er det færdigt. Kom den færdige kartoffel-topping i en skål.

13.

Bønnesovs fortsat: Kom olie på en stegepande, og lad den blive varm, før du kommer bønnerne på. Rør rundt i bønnerne indimellem med en paletkniv, så de ikke brænder på.

14.

Pil og hak løg og hvidløg. Kom løg og hvidløg på stegepanden. Steg løg, hvidløg og bønnerne 2 minutter, til løgene er bløde.

15.

Kom røget paprika, spidskommen og stærk paprika på stegepanden. Rør rundt. Kom tomatpuré og vand i bønne-blandingen. Steg i 3 minutter, mens du rører rundt, så det ikke brænder på.

16.

Kom flåede, hakkede tomater på stegepanden til bønne-blandingen. Lad det simre i 3 minutter.

17.

Kom salt, peber og majs i bønne-blandingen, og kog bønnesovsen op igen. Kom den færdige bønnesovs op i en skål.

18.

Varm en stegepande op til middelvarme. Varm tortilla-pandekagerne på den varme stegepande. Fordel ost på tortillaen, og lad det smelte.

19.

Tag tortillaen af stegepanden, så du kan samle din burrito.

20.

Kom bønnesovs, kartoffel-topping og kålsalaten i burritoen. Fold tortillaens sider over fyldet, så du har en burrito. Se videoen.
Kom bønnesovs, kartoffel-topping og kålsalaten i burittoen. Fold tortillaens sider over fyldet, så du har en burrito. Se videoen.
Kom bønnesovs, kartoffel-topping og kålsalaten i burittoen. Fold tortillaens sider over fyldet, så du har en burrito. Se videoen.

21.

Servér dine burritos med salsa.

Næringsindhold per portion

Energi: 2212 kJ / 529 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Burrito, folde

Burrito, folde

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min