
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Mexicansk>
- Burritos med kartofler
Burritos med kartofler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 0 min.
Sværhedsgrad: Medium

Vi elsker street food! Og vi elsker at give opskrifter et twist. Så hvad får du, hvis du krydser mexicanske burritos med danske kartofler? Den mest fantastiske mexi-kombination nogensinde! Vi har erstattet oksekødet med kartofler, så du får en ret, der er 3 gange bedre for klimaet*. Det giver bare en superlækker smag og et tilfreds klimahjerte!
* Beregnet med tal fra CONCITOs klimadatabase, 2021.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burritos med kartofler
Råstegt kartoffel-topping:
125 g. kartofler
188 g. kartofler
63 g. kartofler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 æg
3 æg
1 æg
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
½ dl. peber
Kålsalat:
150 g. gulerødder
225 g. gulerødder
75 g. gulerødder
½ spidskål eller ¼ hvidkål
¾ spidskål eller ½ hvidkål
¼ spidskål eller 1/8 hvidkål
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ håndfuld persille
Bønnesovs:
1 brik sorte bønner
1 ½ brik sorte bønner
½ brik sorte bønner
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ tsk. røget paprika
¾ tsk. røget paprika
¼ tsk. røget paprika
1 tsk. paprika, stærk
1 ½ tsk. stærk paprika
½ tsk. stærk paprika
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
1 spsk. tomatpuré
1 ½ spsk. tomatpuré
½ spsk. tomatpuré
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
1 brik hakkede tomater
1 ½ brik hakkede tomater
½ brik hakkede tomater
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
140 g majs
210 g. majs
70 g. majs
Tilbehør:
4 store fuldkorntortillas
6 store fuldkornstortillas
2 store fuldkornstortillas
80 g. revet ost
120 g. revet ost
40 g. revet ost
Salsa verde
Tomatsalsa

Kartoffel

Olie - smagsneutral

Æg

Salt

Peber

Gulerod

Spidskål

Persille

Sorte bønner (brik)

Løg

Hvidløg

Røget paprika

Paprika

Spidskommen (stødt)

Tomatpuré

Vand

Hakkede tomater

Majs

Tortillas, fuldkorn

Revet ost

Salsa
Køkkenredskaber til burritos med kartofler
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
1 decilitermål
2 teskeer
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 saks
1 si
1 rivejern
1 lille skål
1 rent viskestykke
3 mellem skåle
1 kop
1 gaffel

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Urtekniv

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Paletkniv

Saks

Si

Rivejern

Lille røreskål

Viskestykke

Mellem røreskål

Kop

Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kartoffel-topping: Vask kartoflerne grundigt fri for jord, eller skræl dem. Skær kartoflerne i tern.
4.
Put en spiseske olie på stegepanden, og lad den blive varm.
Put olie på stegepanden, og lad den blive varm.
5.
Når stegepanden er varm, skal kartoflerne på. Rør rundt med en paletkniv indimellem, så de ikke brænder på.
6.
Bønnesovs: Åbn brikken eller dåsen med bønnerne. Hæld væsken fra bønnerne i en si, og skyl bønnerne med vand. Lad bønnerne dryppe af.
Bønnesovs: Åbn brikkerne eller dåserne med bønnerne. Hæld væsken fra bønnerne i en si, og skyl bønnerne med vand. Lad bønnerne dryppe af.
7.
Kålsalat: Skyl gulerødderne, og skræl dem. Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Kom de revne gulerødder op i en skål. Se videoen.
8.
Skyl spidskålen, og fjern de to yderste blade. Skær tynde strimler af spidskålet fra spidsen hen mod stilken. Kom det hakkede spidskål op i skålen til de revne gulerødder.
9.
Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Kom persillen i skålen, og rør rundt.
10.
Råstegt kartoffeltopping: Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en lille skål. Fortsæt sådan med det andet æg. Tilsæt salt og peber, og pisk æggene sammen med en gaffel. Husk at vaske fingre, når du har rørt ved æg. Se videoen.
11.
Tjek, om kartoflerne er klar. Brug en lille skarp kniv til at tjekke, om kartoflerne er bløde. Tjek en af de store tern. Hvis den er færdig, er de alle færdige.
12.
Hæld de sammenpiskede æg over kartoflerne på stegepanden. Vend ægget sammen med kartoflerne med en paletkniv. Når æggene ikke er våde mere, er det færdigt. Kom den færdige kartoffel-topping i en skål.
13.
Bønnesovs fortsat: Kom olie på en stegepande, og lad den blive varm, før du kommer bønnerne på. Rør rundt i bønnerne indimellem med en paletkniv, så de ikke brænder på.
14.
Pil og hak løg og hvidløg. Kom løg og hvidløg på stegepanden. Steg løg, hvidløg og bønnerne 2 minutter, til løgene er bløde.
15.
Kom røget paprika, spidskommen og stærk paprika på stegepanden. Rør rundt. Kom tomatpuré og vand i bønne-blandingen. Steg i 3 minutter, mens du rører rundt, så det ikke brænder på.
16.
Kom flåede, hakkede tomater på stegepanden til bønne-blandingen. Lad det simre i 3 minutter.
17.
Kom salt, peber og majs i bønne-blandingen, og kog bønnesovsen op igen. Kom den færdige bønnesovs op i en skål.
18.
Varm en stegepande op til middelvarme. Varm tortilla-pandekagerne på den varme stegepande. Fordel ost på tortillaen, og lad det smelte.
19.
Tag tortillaen af stegepanden, så du kan samle din burrito.
20.
Kom bønnesovs, kartoffel-topping og kålsalaten i burritoen. Fold tortillaens sider over fyldet, så du har en burrito. Se videoen.
Kom bønnesovs, kartoffel-topping og kålsalaten i burittoen. Fold tortillaens sider over fyldet, så du har en burrito. Se videoen.
Kom bønnesovs, kartoffel-topping og kålsalaten i burittoen. Fold tortillaens sider over fyldet, så du har en burrito. Se videoen.
21.
Servér dine burritos med salsa.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2212 kJ / 529 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer