
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Pastasalat med kylling og persilledressing
Pastasalat med kylling og persilledressing
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Denne lækre pastasalat med kylling er både god som aftensmad og som madpakke.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pastasalat med kylling og persilledressing
Pastasalat
200 g. grønne bønner
300 g. grønne bønner
100 g. grønne bønner
2 l vand
3 l vand
1 l vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
300 g. pasta, f.eks. penne, gerne fuldkorn
450 g. pasta, f.eks. penne, gerne fuldkorn
150 g. pasta, f.eks. penne, gerne fuldkorn
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
500 g. kyllingebryst
750 g. kyllingebryst
250 g. kyllingebryst
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
200 g. cherrytomater
300 g. cherrytomater
100 g. cherrytomater
Persille-dressing
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
2 dl. cremefraiche, 18 %
3 dl. cremefraiche, 18 %
1 dl. cremefraise, 18 %
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Grønne bønner

Vand

Salt

Pasta (fuldkorn)

Hvidløg

Peberfrugt

Kyllingebryst

Olie - smagsneutral

Cherrytomat

Persille

Creme fraiche

Peber
Køkkenredskaber til pastasalat med kylling og persilledressing
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
2 skærebrædder
2 store skarpe knive
2 store gryder
1 grydelåg
1 dørslag
1 grydeske
1 balje
1 viskestykke
1 lille skål
1 spiseske

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Grydelåg

Dørslag

Grydeske

Balje

Viskestykke

Lille røreskål

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pastasalat:
3.
Skyl bønnerne, og skær dem i 3 centimeter lange stykker.
4.
Hæld vand og salt i en stor gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
5.
Kom pastaen i det kogende vand, og kog pastaen efter anvisningen på pakken. 5 minutter før pastaen er kogt færdig, kommer du de grønne bønner i gryden. Se videoen.
6.
Kom de grønne bønner ned i gryden med pasta, og kog i 5 minutter.
7.
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld pasta og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over pastaen og bønnerne.
8.
Pil og hak hvidløget. Se videoen.
9.
Skyl peberfrugten, og skær den over på langs. Skrab kernerne og det hvide indeni peberfrugten væk. Se videoen.
10.
Skær peberfrugten ud i 2 x 2 centimeter tern.
11.
Tag et rent skærebræt til kyllingen. Skær kyllingebryst i stykker på 2 x 2 centimer. Vask hænder, efter du har rørt ved råt kød.
12.
Hæld olie i en gryde og varm den op.
13.
Kom kyllingestykkerne i gryden, og steg dem i 10 minutter, til de er gyldne. Rør rundt i gryden imens.
14.
Kom hvidløg og peberfrugt i gryden, og steg i 2 minutter.
15.
Vask cherrytomaterne, og skær dem i kvarte.
Dressing:
16.
Kom koldt vand i en skål. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
17.
Hak persillen fint.
18.
Bland persille og cremefraiche i en skål. Smag dressingen til med salt og peber. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2651 kJ / 631 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt 8,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer