Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Spinatfyld:

3.

Skyl spinaten i et dørslag. Fjern meget tykke stilke. Lad spinaten dryppe af.
Skyl spinaten i et dørslag. Fjern meget tykke stilke. Lad spinaten dryppe af.

4.

Pil, og hak løgene. Se videoen.

5.

Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Se videoen.

6.

Kom olie i en gryde, og varm op.

7.

Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt. Se videoen.

8.

Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.

9.

Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

10.

Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.

11.

Tilsæt salt og peber.

Mornaysovs:

12.

Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Se videoen.

Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Se videoen.

13.

Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Se videoen.

14.

Lun mælken i en lille gryde. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

15.

Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.

16.

Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

17.

Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.

Saml og bag cannellonierne:

18.

Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

19.

Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.

20.

Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 8 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede cannelloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 12 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede cannelloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 4 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede cannelloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.

21.

Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.

22.

Sæt en bagerist i midten af ovnen.

23.

Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.

24.

Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelloni-rørene er bløde.

25.

Bring vand i kog i en stor gryde, og kog majskolberne møre. Servér dine cannelloni med friskkogte majskolber og groft brød til. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 3012 kJ / 717 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 28 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Løg, svitse

Løg, svitse

Mornaysovs

Mornaysovs

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Fingervarmt

Fingervarmt

Majskolbe, sådan ordner du den

Majskolbe, sådan ordner du den

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min