1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Cannelloni med spinat

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl spinaten i et dørslag. Fjern meget tykke stilke. Lad spinaten dryppe af.
Skyl spinaten i et dørslag. Fjern meget tykke stilke. Lad spinaten dryppe af.

4.

Pil, og hak løgene. Se videoen.

5.

Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.

6.

Kom olie i en gryde, og varm op.

7.

Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.

8.

Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.

9.

Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

10.

Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.

11.

Tilsæt salt og peber.

12.

Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Se videoen.
Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Se videoen.

13.

Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Se videoen.

14.

Lun mælken i en lille gryde. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

15.

Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.

16.

Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

17.

Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.

18.

Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

19.

Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.

20.

Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 8 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede cannelloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 12 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede cannelloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 4 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede cannelloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.

21.

Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.

22.

Sæt en bagerist i midten af ovnen.

23.

Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.

24.

Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelloni-rørene er bløde.

25.

Bring vand i kog i en stor gryde, og kog majskolberne møre. Servér dine cannelloni med friskkogte majskolber og groft brød til. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 3012 kJ / 717 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 28 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Mornaysovs

Mornaysovs

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Fingervarmt

Fingervarmt

Majskolbe, sådan ordner du den

Majskolbe, sådan ordner du den

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min