Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lave pastadej:

3.

Sæt en gryde med vand i kog. Kom spinaten i, når vandet koger.

4.

Lad spinaten blanchere i 1 minut, og tag det derefter op igen.

5.

Lad spinaten dryppe af i en si.

6.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en minihakker. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en minihakker. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en minihakker. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

7.

Tilsæt den blancherede spinat, og blend det til en ensartet masse. Spinaten skal være helt findelt. Du kan også bruge en stavblender.

8.

Bland salt og hvedemel i en skål, og tilsæt ægge-spinat-massen.

9.

Ælt alle ingredienserne sammen. Når det bliver svært at ælte i skålen, kan du ælte videre på bordet. Dejen skal æltes i 5-10 minutter.

10.

Dæk dejen helt med husholdningsfilm, eller kom den i en frysepose.

11.

Læg dejen på køl i minimum 30 minutter.

Pastaen kan ligge på køl i 2-3 dage, og kan også fryses i 1-2 måneder.

Forme hjemmelavet pasta:

12.

Del dejen i mindre stykker, og kør dem igennem pastamaskinen. Du kan også rulle den tyndt ud med en kagerulle.

13.

Skær den udrullede pastadej i strimler med pastamaskinen eller med en skarp kniv.

14.

Du kan også hænge spinatpastaen til tørre og gemme den til en anden dag. Hvis den er tørret, skal den koge i lidt længere tid.

Pastadejen kan holde sig frisk på køl 2-3 dage.

Koge hjemmelavet pasta:

15.

Kom rigeligt med vand i en gryde og 1 teskefuld salt per 1 liter vand.

16.

Lad vandet komme op og koge, og tilsæt så den friske pasta.

17.

Kog pastaen i cirka 2-3 minutter, og hæld vandet fra.

18.

Server den grønne spinatpasta med den sovs, du bedst kan lide.

Næringsindhold per portion

Energi: 816 kJ / 195 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 72 %

Fedt: 10 %

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min