Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lave pastadej:

3.

Sæt en gryde med vand i kog. Kom spinaten i, når vandet koger.

4.

Lad spinaten blanchere i 1 minut, og tag det derefter op igen.

5.

Lad spinaten dryppe af i en si.

6.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en minihakker. Gør det samme med det andet æg. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en minihakker. Gør det samme med de andre æg. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en minihakker. Se videoen.

7.

Tilsæt den blancherede spinat, og blend det til en ensartet masse. Spinaten skal være helt findelt. Du kan også bruge en stavblender.

8.

Bland salt og hvedemel i en skål, og tilsæt ægge-spinat-massen.

9.

Ælt alle ingredienserne sammen. Når det bliver svært at ælte i skålen, kan du ælte videre på bordet. Dejen skal æltes i 5-10 minutter.

10.

Dæk dejen helt med husholdningsfilm, eller kom den i en frysepose.

11.

Læg dejen på køl i minimum 30 minutter.

Pastaen kan ligge på køl i 2-3 dage, og kan også fryses i 1-2 måneder.

Forme hjemmelavet pasta:

12.

Del dejen i mindre stykker, og kør dem igennem pastamaskinen. Du kan også rulle den tyndt ud med en kagerulle.

13.

Skær den udrullede pastadej i strimler med pastamaskinen eller med en skarp kniv.

14.

Du kan også hænge spinatpastaen til tørre og gemme den til en anden dag. Hvis den er tørret, skal den koge i lidt længere tid.

Pastadejen kan holde sig frisk på køl 2-3 dage.

Koge hjemmelavet pasta:

15.

Kom rigeligt med vand i en gryde og 1 teskefuld salt per 1 liter vand.

16.

Lad vandet komme op og koge, og tilsæt så den friske pasta.

17.

Kog pastaen i cirka 2-3 minutter, og hæld vandet fra.

18.

Server den grønne spinatpasta med den sovs, du bedst kan lide.

Næringsindhold per portion

Energi: 816 kJ / 195 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 72 %

Fedt: 10 %

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 86 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min