- >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Pasta, ris og nudler >
- Øvrig pasta >
- Spaghetti kødsovs med rodfrugter
Spaghetti kødsovs med rodfrugter
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle! Spaghetti med kødsovs, som i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag. Så spis grøntsagerne sammen med sovsen. Easy peasy!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti kødsovs med rodfrugter
Kødsovs med rodfrugter:
400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
200 g. hakket oksekød max 10 % fedt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2-3 fed hvidløg
4-5 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ knoldselleri
3-4 gulerødder
4-5 gulerødder
1-2 gulerødder
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½-1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
Ca. 2 tsk. oregano, timian eller basilikum
Ca. 3 tsk. oregano, timian eller basilikum
Ca. 1-2 tsk. oregano, timian eller basilikum
1 spsk. vineddike
1 ½ spsk. vineddike
½ spsk. vineddike
Ca. 1 dl parmesanost til drys
Ca. 1 ½ dl parmesanost til drys
Ca. ½ dl parmesanost til drys
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
¼ tsk. peber
Spaghetti:
400 g. fuldkornsspaghetti
600 g. fuldkornsspaghetti
200 g. fuldkornsspaghetti
3 l vand
4 ½ l vand
1 ½ l vand
2 spsk. groft salt
1 spsk. groft salt

Hakket oksekød

Løg

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Knoldselleri

Gulerod

Hakkede tomater

Oregano (tørret)

Vineddike

Parmesanost

Salt

Peber

Spaghetti

Vand
Køkkenredskaber til spaghetti kødsovs med rodfrugter
2 grydelåg
1 sæt måleskeer
1 grydeske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
2 store tykbundede gryder
2 store tykbundede gryder med låg
2 store tykbundede
1 hvidløgspresser
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 dåseåbner
1 rivejern
1 si
1 dørslag

Grydelåg

Måleskeer

Grydeske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Stor gryde

Hvidløgspresser

Målebæger

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Dåseåbner

Rivejern

Si

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs med rodfrugter:
3.
Pil løget, og hak det.
4.
5.
Riv selleri og gulerod fint på rivejernet eller i en foodprocessor. Se videoen.
6.
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
8.
Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.
9.
10.
11.
12.
Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
Spaghetti:
13.
Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.
14.
15.
16.
17.
Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2822 kJ / 674 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer