Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Kom mælken i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Mælken skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

4.

Smuldr gæren i en stor skål. Hæld mælken i skålen, og rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.

5.

Slå æggene ud i en kop. Kom dem op i skålen. Se videoen.

6.

Tilsæt sukker, salt, smør, rosiner eller hakket chokolade, og rør det sammen. Se videoen.

7.

Hæld hvedemelet i dejen lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen.

8.

Vend dejen ud på køkkenbordet, og ælt dejen med hænderne, til den er smidig og er blevet glat på overfladen. Se videoen.

9.

Kom dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over dejen, og lad den hæve i 30 til 60 minutter et lunt sted.

10.

Læg bagepapir på to bageplader.

Forme kranse:

11.

Rul dejen til en pølse, og del den i 12 lige store stykker.

12.

Tag to stykker dej og rul dem til strimler på cirka 20 centimeter. Brug dine håndflader.

13.

Klem endestykket af de to strimler sammen. Sno dem derefter flere gange rundt om hinanden.

14.

Saml de to ender til en krans. Stik enderne ned under kransen. Hullet i midten skal mindst være på størrelse med en femkrone. Sæt kransen på en bageplade.

15.

Fortsæt med den næste kranse til du har seks styk. Læg dem på to bageplader med bagepapir.

Bagning og pynt:

16.

Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem efterhæve i 30 minutter et lunt sted.

17.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.

18.

Slå et æg ud i en kop. Pisk det sammen. Pensl kransene med det piskede æg.

19.

Bag kransene i ovnen i cirka 20 minutter. Du kan have to plader i ovnen øverst og nederst, hvis du bruger varmluft. Du kan kun have en bageplade midt i ovnen, hvis du bruger almindelig ovn.

20.

Pynt med påskeæg, når kransene er kølet lidt af.

Næringsindhold per portion

Energi: 283 kJ / 68 kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Dej, ælte

Dej, ælte

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min