Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl og skræl gulerødderne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Se videoen.

4.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

5.

Bland sukker, brun farin, vaniljesukker og olie i en røreskål.

6.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det derefter op i skålen. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg. Pisk det hele sammen med en håndmixer i et par minutter. Se videoen.

7.

Kom revede gulerødder op i skålen med æggeblandingen, og vend det sammen med en dejskraber.

8.

Bland mel, bagepulver, nellike, kardemomme, kanel og salt i en anden skål og rør grundigt rundt.

9.

Sigt de tørre ingredienser i æggeblandingen, og vend det hele sammen med en dejskraber. Se videoen.

10.

Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden 2 og 2. Sæt 12 dobbelte muffinforme på en bageplade med bagepapir.

11.

Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.

12.

Tag smørret til din topping ud af køleskabet, så det kan blive blødt, mens dine cupcakes bager i ovnen.

13.

Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en muffin. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere. Se videoen.

14.

Tag dine cupcakes ud af ovnen, og lad dem køle helt af.

15.

Topping: Pisk det bløde smør lyst og luftigt med en håndmixer i cirka 2 minutter. Tilsæt vaniljesukker og flormelis lidt ad gangen, og pisk det godt ind i smørret.

16.

Pres saften af citronen, og kom 1-2 tsk. citronsaften op i skålen. Se videoen.

17.

Pisk flødeost og citronsaften i blandingen, og smag til med lidt citron.

18.

Vælg din yndlings-tyl og brug den til at måle, hvor du skal klippe hullet i spidsen af sprøjteposen. Kom tyllen ned i sprøjteposen, så den titter ud af hullet.

19.

Fold sprøjteposen halvt ned, og hold med den ene hånd, mens du bruger en dejskraber til at komme frostingen i. Se videoen.

20.

Sprøjt en lille dut i midten og sprøjt i en cirkelbevægelse udefra og ind mod midten, så du til sidst sprøjter ovenpå din dut i midten.

21.

Pynt: Ælt den orange og grønne fondant hver for sig med fingrene og form 12 gulerodsstænger af den orange fondant. Form hver gulerod let trekantet, og brug bagsiden af en smørkniv til at lave de fine gulerodsstreger.

22.

Tag den grønne fondant, og lav gulerodstoppene. Brug en kniv til at skære bladene ud.

23.

Tag en dråbe vand og ”lim” top og gulerod sammen og placer en gulerod på toppen af hver cupcake.

Næringsindhold per portion

Energi: 2292 kJ / 548 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 38 %

Heraf mættet fedt: 11 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, sigte mel

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min