Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge æg:

3.

Bring vand i kog i en gryde, så der er 3-4 centimeter vand i bunden af gryden. Hvis du bruger mindre vand, skal du passe på, at gryden ikke koger tør.

4.

Skru op for til høj varme og tilsæt salt.

5.

Prik eventuelt æggene med en kødnål i begge ender, så de ikke revner under kogning.

6.

Skru ned på lav varme, så vandets temperatur er under kogepunktet. Ellers får æggene en gummiagtig konsistens.

7.

Læg æggene forsigtigt ned i det kogende vand med en ske eller i en lille sigte. Læg låg på.

8.

Kog æggene i 9-10 minutter.

Pille æg:

9.

Sæt et dørslag i vasken. Hæld æggene op i et dørslag.

10.

Kom æggene over i en lille skål med koldt vand.

11.

Bank ægget mod bordet, så skallen går lidt i stykker. Pil ægget. Fortsæt med de øvrige æg.

Næringsindhold per portion

Energi: 309 kJ / 74 kcal

Protein: 36 %

Kulhydrat: 2 %

Fedt: 61 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 10 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 26 min