1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Suppe>
  6. Grøn suppe med æg

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.

4.

Pil og hak løgene.
Se videoen.

5.

Hæld olien i en gryde, og varm den op.

6.

Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.

7.

Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.

8.

Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.

9.

Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.

10.

Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand.
Se videoen.

11.

Smag suppen til med salt, peber og muskatnød.
Smag suppen til med salt, peber og muskatnød.

12.

Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.

13.

Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.

14.

Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.

15.

Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.

16.

Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.

17.

Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde.
Se videoen.
Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde.
Se videoen.

18.

Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.

19.

Drys rugbrødsterninger over suppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2680 kJ / 638 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 35 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Blende suppe

Blende suppe

Panderistning

Panderistning

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min