1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Ovnretter>
  5. Ovnbagte rodfrugter med cocktailpølser

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rodfrugter:

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4.

Skræl kartoflerne og rodfrugterne, og skyl dem. Se videoen.

5.

Skær dem i både, og kom dem op i en stor skål. Se videoen.

6.

Hæld olie i skålen, og bland det hele sammen, så olien bliver godt fordelt.

7.

Læg bagepapir på en bageplade, og fordel kartoflerne og rodfrugterne i ét lag på bagepapiret.

8.

Drys salt og timian over kartoflerne og rodfrugterne

Pølser i svøb:

9.

Skær hver skive bacon over i 3 stykker.

10.

Vikl et stykke bacon rundt om en cocktailpølse. Gentag med de andre.

11.

Læg cocktailpølserne ovenpå rodfrugterne, og sæt det hele i ovnen.

12.

Bag retten i cirka 25 minutter, så grøntsagerne er møre, og baconen på pølserne er sprød.

Dressing:

13.

Kom sennep og honning i en lille skål, og rør det sammen.

14.

Kom creme fraiche i skålen til sennep og honning, og rør det sammen. Smag dressingen til med salt og peber.

15.

Servér dressingen som tilbehør til retten.

Næringsindhold per portion

Energi: 2577 kJ / 616 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 54 %

Heraf mættet fedt: 13 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 86 min