1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Ovnretter>
  6. Rodfrugter i ovn med kylling

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rodfrugter:

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

5.

Skyl rodfrugterne. Skræl dem eventuelt. Skær dem i både Se videoen.

6.

Fordel rodfrugterne i ét lag på bagepladen.

7.

Hæld olie over rodfrugterne, og drys med salt. Vend det hele rundt med hænderne, så alle grøntsagerne bliver dækket af olie.

8.

Kom rodfrugterne i ovnen, når den er helt varm. Bag dem i 15 minutter, imens du fortsætter med kyllingen.

Kylling:

9.

Læg kyllingebrystfileterne på et rent skærebræt. Skær dem næsten helt igennem på siden med en skarp kniv, så du laver en lomme i kyllingefileten.

10.

Kom 1 spiseskefuld flødeost ind i hvert kyllingebryst.

11.

Drys hvert kyllingebryst med lidt salt og peber.

12.

Læg tre skiver bacon helt tæt op ad hinanden. Læg en kyllingefilet ovenpå, og fold baconen rundt om kyllingefileten.

13.

Fortsæt på samme med resten af baconen og kyllingefileterne. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

14.

Læg de fyldte kyllingefileter ovenpå rodfrugterne, når de har været i ovnen i 15 minutter.

15.

Bag hele retten i yderligere 15 minutter, eller til baconen ser gylden og sprød ud. Det kan være, at du skal skrue op for ovnen eller sætte den på grill de sidste 5 minutter, hvis du gerne vil have sprød bacon på dine kyllingefileter. Så skal du bare holde godt øje med, at retten ikke brænder på.

Næringsindhold per portion

Energi: 1883 kJ / 450 kcal

Protein: 33 %

Kulhydrat: 25 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 5,5 g.

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 22 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 15 min