
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Muscolo-pizza
Muscolo-pizza
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 105 min.
Sværhedsgrad: Medium

Muscolo betyder "muskel" på italiensk, og denne pizza giver dig rå muskelstyrke! Server denne lækre hjemmelavede pizza for dine venner - de vil elske dig for det! Mohammed har lavet pizzaen sammen med sit amerikanske fodboldhold, som han gav Gorm et par stød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til muscolo-pizza
Pizzadej:
1 portion grov pizzadej
Oksekødsfyld:
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
300 g. oksekød i strimler
450 g. oksekød i strimler
150 g. oksekød i strimler
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
½ knivspids peber
Tomatsovs:
1 ½ dl basilikum eller 1 ½ tsk. tørret basilikum
2 dl frisk basilikum eller 2 tsk. tørret basilikum
1 dl frisk basilikum eller ½ tsk. tørret basilikum
½ løg
1 løg
¼ løg
1 fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 dåse tomatkoncentrat
1 ½ dåse tomatkoncentrat
½ dåse tomatkoncentrat
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
½ knivspids peber
Topping:
¼ knoldselleri
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
200 g. revet ost
300 g. revet ost
100 g. revet ost

Chili

Olie - smagsneutral

Oksekød

Salt

Peber

Basilikum

Løg

Hvidløg

Hakkede tomater

Tomatpuré

Knoldselleri

Gulerod

Revet ost
Køkkenredskaber til muscolo-pizza
1 teske
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stegepande
1 grydeske
1 tallerken
1 balje
1 rent viskestykke
1 blender
1 mellem skål
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
2 bageplader
Bagepapir

Teske

Spiseske

Køkkenvægt

Skærebræt

Urtekniv

Stegepande

Grydeske

Middagstallerken

Balje

Viskestykke

Søjleblender

Mellem røreskål

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
Oksekødsfyld:
4.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med en lille kniv, og hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.
Oksekødsfyld: Skyl chilierne, og skær dem over på langs. Skrab kernerne ud med en lille kniv, og hak chilierne fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
Oksekødsfyld: Skyl ½ chili, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med en lille kniv, og hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
5.
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
6.
Kom kødet og chilien på stegepanden, og skru ned til middel varme. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
Steg kød og chili i cirka 5 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.
8.
Drys kødet med salt og peber.
9.
Tag stegepanden af varmen, og kom kødet over på en tallerken.
Tomatsovs:
10.
Kom koldt vand i en balje, og skyld basilikum i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
11.
Pil løg og hvidløg, og skær løget i mindre stykker.
12.
Hæld basilikum, løg, hvidløg, hakkede tomater, tomatkoncentrat, olie, salt og peber i en blender. Husk at sætte låget ordentligt på.
13.
Blend det hele, til der ikke er flere klumper.
14.
Hæld tomatsovsen over i en skål.
Rodfrugter:
15.
Skræl knoldselleri og gulerod. Se videoen.
Rodfrugter: Skræl knoldselleri og gulerødder. Se videoen.
16.
Skræl meget tynde skiver af knoldsellerien og gulerødderne med en skrællekniv. Se videoen.
Skræl meget tynde skiver af knoldsellerien og guleroden med en skrællekniv. Se videoen.
Form og kom fyld på pizzaerne:
17.
Tænd ovnen på 225 grader.
18.
Læg bagepapir på to bageplader.
Læg bagepapir på en bageplade.
19.
Drys lidt mel på bordet, og vend pizzadejen ud på bordet.
20.
Del dejen i to lige store stykker.
Behold en klump dej.
21.
Tag en kagerulle, og rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Rul dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmest. Se videoen.
Tag en kagerulle, og rul dejen ud til en flad pizza. Rul dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmest. Se videoen.
22.
Læg pizzabundene på hver sin bageplade. Smør et tyndt lag tomatsovs på pizzabundene.
Læg pizzabunden på bagepladen. Smør et tyndt lag tomatsovs på pizzabunden.
23.
Fordel revet ost på pizzaerne.
Fordel revet ost på pizzaen.
24.
Fordel rodfrugter og kød på pizzaerne.
Fordel rodfrugt og kød på pizzaen.
Bag pizzaerne:
25.
Bag pizzaerne én ad gangen i cirka 15 minutter.
Bag pizzaen i cirka 15 minutter.
26.
Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste i ovnen.
Tjek om pizzaen er færdig, og tag den ud.
27.
Tip: Fyld godt med frisk salat på din pizza. Fold den sammen og spis den som en wrap.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2606 kJ / 623 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 10,03 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer