Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smør et ovnfast fad med smør, og drys med rasp.

4.

Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Skyl broccolien, og del den i buketter.

6.

Vask, og skræl gulerødderne. Skær den grove ende væk, og skær gulerødderne i skiver.
Se videoen.
Vask, og skræl gulerødderne. Skær den grove ende væk, og skær gulerødderne i skiver. Se videoen.

7.

Kom vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.

8.

Kom broccoli og gulerødder i gryden, og kog dem i 4 minutter.

9.

Stil et dørslag over en skål. Hæld gulerødder, broccoli og grøntsagsvandet i dørslaget. Gen grøntsagsvandet. Lad gulerødder og broccoli dryppe af.
Stil et dørslag over en skål. Hæld gulerødder, broccoli og grøntsagsvandet i dørslaget. Gen grøntsagsvandet. Lad gulerødder og broccoli dryppe af.
Stil et dørslag over en skål. Hæld gulerødder, broccoli og grøntsagsvandet i dørslaget. Gen grøntsagsvandet. Lad gulerødder og broccoli dryppe af.

10.

Tag en lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det. Se videoen.

11.

Kom melet i gryden, og rør med et piskeris. Derefter tilsætter du ¼ dl af grøntsagsvandet, mens du rører med piskeriset. Rør, indtil opbagningen er blank og fast. Tilsæt resten af grøntsagsvandet til opbagningen, mens du rører med piskeriset hele tiden.

12.

Tilsæt mælken lidt efter lidt, og rør. Kog opbagningen, indtil den er blank og glat.

13.

Tag et rivejern. Riv ost og muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom ost, muskatnød, salt og peber i gryden. Rør, indtil osten er smeltet. Lad opbagningen køle af.

14.

Del æggene. Kom æggeblommerne i en lille skål og æggehviderne i en stor skål. Se videoen.

15.

Vend forsigtigt æggeblommerne ned i opbagningen en ad gangen. Rør rundt efter hver æggeblomme der kommer i.

16.

Tag el elpisker. Pisk æggehviderne stive. Se videoen.

17.

Kom broccoli og gulerødder i opbagningen. Bland forsigtigt.

18.

Vend æggehviderne forsigtigt ned i opbagningen med en dejskraber. Hæld gratinmassen over i et ovnfast fad.

19.

Drys 3 spiseskeer rasp over gratinen. Sæt gratinen i ovnen, og bag den i 45 minutter, indtil den er gennembagt.
Drys 4 ½ spiseske rasp over gratinen. Sæt gratinen i ovnen, og bag den i 45 minutter, indtil den er gennembagt.
Drys 1 ½ spiseske rasp over gratinen. Sæt gratinen i ovnen, og bag den i 45 minutter, indtil den er gennembagt.

20.

Mærk med en kødnål, om gratinen er gennembagt. Server gratinen med det samme, fordi den hurtigt kan falde sammen. Gratin falder altid lidt sammen, men smager godt alligevel. Server med 4 skiver lækkert rugbrød til. Velbekomme!
Mærk med en kødnål, om gratinen er gennembagt. Server gratinen med det samme, fordi den hurtigt kan falde sammen. Gratin falder altid lidt sammen, men smager godt alligevel. Server med 6 skiver lækkert rugbrød til. Velbekomme!
Mærk med en kødnål, om gratinen er gennembagt. Server gratinen med det samme, fordi den hurtigt kan falde sammen. Gratin falder altid lidt sammen, men smager godt alligevel. Server med 2 skiver lækkert rugbrød til. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2368 kJ / 564 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 37 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Opbagning

Opbagning

Æg, dele i hvider og blommer

Æg, dele i hvider og blommer

Æggehvider, piske

Æggehvider, piske

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 0 min