![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Ovnbagte grøntsager
Ovnbagte grøntsager
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/1qsfa3rt/ovnbagterodfrugter-1200px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Er du vild med fritter? Så får du her “næsten-fritter”. Grøntsagerne får en lækker skorpe i ovnen og med lidt at dyppe-dyppe i (det kunne jo være ketchup eller en mayo) er det top lækkert.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ovnbagte grøntsager
Ovnbagte grøntsager
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
6 gulerødder
8 gulerødder
3 gulerødder
4 pastinakker
6 pastinakker
2 pastinakker
6 spsk. olie
8 spsk. olie
3 spsk. olie
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 knivspids peber
3 knivspids peber
1 knivspids peber
![](/media/xx4no3om/kartofler2_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffel
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/t35ibuiv/pastinak.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Pastinak
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
Køkkenredskaber til ovnbagte grøntsager
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 lille skarp kniv
Bagepapir
1 bradepande
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/c1xhlp3w/bradepande.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bradepande
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ovnbagte grøntsager:
3.
Kom bagepapir i en bradepande.
4.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
5.
Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Se videoen.
6.
Skræl gulerødder, og skær dem i stave, der er cirka 5 centimeter lange. Se videoen.
7.
Skræl pastinakkerne, og skær dem i stave, der er cirka 5 centimeter lange. Se videoen.
8.
Kom olie, salt og peber i en stor skål, og rør det sammen.
9.
Kom kartoffelbåde, gulerodsstavene og pastinakstavene op i skålen, og bland rundt. Fordel dem på bagepladen i et jævnt lag.
10.
Sæt bradepanden i ovnen, og bag grøntsagerne i 30-40 minutter, til de er gyldne og møre. Stik en lille skarp kniv i et stykke kartoffel for at teste om den er mør. Hvis kartoflen slipper nemt, er grøntsagerne møre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1870 kJ / 447 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 0,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer