
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Brunede kartofler
Brunede kartofler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brunede kartofler
Ingredienser
1 kg. små, kogefaste kartofler
1 ½ kg. små, kogefaste kartofler
500 g. små, kogefaste kartofler
1 dl. sukker
1 ½ dl. sukker
½ dl. sukker
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør

Kartoffel

Sukker

Smør
Køkkenredskaber til brunede kartofler
1 sæt måleskeer
1 declitermål
1 køkkenvægt
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 lille kniv
1 lille skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 dørslag
1 viskestykke
1 stegepande
1 grydeske
1 serveringsfad

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Mellem gryde

Grydelåg

Urtekniv

Dørslag

Viskestykke

Stegepande

Grydeske

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skrub kartoflerne. Se videoen.
4.
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen og kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
5.
Stil et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne køle helt af.
6.
Pil kartoflerne med en lille skarp kniv.
7.
Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.
8.
Tilsæt smør og lad det smelte. Rør forsigtigt rundt i sukker-massen med en spatel.
9.
Læg forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Skru op for varmen og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.
10.
Skru ned for varmen og lad kartoflerne stå et par minutter og blive varme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1370 kJ / 326 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 78 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer