1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Jul>
  6. Brunede kartofler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skrub kartoflerne. Se videoen.

4.

Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen og kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

5.

Stil et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne køle helt af.

6.

Pil kartoflerne med en lille skarp kniv.

7.

Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.

8.

Tilsæt smør og lad det smelte. Rør forsigtigt rundt i sukker-massen med en spatel.

9.

Læg forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Skru op for varmen og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.

10.

Skru ned for varmen og lad kartoflerne stå et par minutter og blive varme.

Næringsindhold per portion

Energi: 1370 kJ / 326 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 78 %

Fedt: 16 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min