![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Agurkesalat
Agurkesalat - syltede agurker
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/zvplk34f/agurkesalat-03-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Agurkesalat på den helt rigtige måde - med en ægte "mormorlage". Spis agurkesalaten til hjemmelavede hotdogs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til agurkesalat
Agurkesalat:
2 agurker
1 spsk. groft salt
5 dl. eddike
5 dl. vand
5 dl. sukker
3 laurbærblade
1 fed hvidløg
1 tsk. hel peber
![](/media/zjjdpqdc/agurk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Agurk
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/b3udce3c/lagereddike-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Eddike - lagereddike
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/cmanun1h/lauerbærblad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Laurbærblad
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/gxnjdc4r/fdb_-pebber_hel_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peberkorn
Køkkenredskaber til agurkesalat
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 dørslag
1 stor gryde
1 grydelåg
1 sylteglas
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/pqydx2pp/fdb-redskaber06.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor gryde
![](/media/xiueieh2/grydelåg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydelåg
![](/media/ywujmbqi/patentglas-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered agurkerne:
3.
Vask agurkerne.
4.
Skær agurkerne ud i tynde skiver.
5.
Kom skiverne i et dørslag og drys med groft salt. Lad agurkerne trække i 10 minutter.
Lagebladning:
6.
Kom eddike, vand, sukker, laurbærblade, hvidløg og peberkorn i en gryde. Kog indtil sukkeret er opløst. Lad lagen køle af.
Skold syltetøjsglas:
7.
Skold et sylteglas med kogende vand. Få eventuelt hjælp af en voksen.
Saml agurkesalat:
8.
Kom agurkerne i glasset, og hæld lagen over. Sørg for, at agurkerne er helt dækket af lage.
9.
Sæt glasset på køl, og lad det trække i et døgns tid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Inspiration
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 15 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 45 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min