Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fiskebøf:

3.

Læg bagepapir i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Skyl fisken i koldt vand, og lad den dryppe af. Fjern små ben og skind.

5.

Hak fiskekødet mellemfint med en kniv. Kom det hakkede fiskekød op i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

6.

Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klip purløget i små stykker med en saks. Se videoen.

7.

Kom purløg, salt og peber op i skålen til fiskekødet. Rør det sammen til en fars.

8.

Form 4 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Vask hænder. Sæt fadet i ovnen, og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.

Form 6 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Vask hænder. Sæt fadet i ovnen, og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.

Form 2 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Vask hænder. Sæt fadet i ovnen og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.

Varm kartoffelsalat med peberrod:

9.

Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Se videoen.

10.

Kom de vaskede kartofler i gryden sammen med vand og salt. Læg låg på gryden, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre, ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen slipper kødnålen let, er kartoflerne møre. Se videoen.

11.

Kom et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom kartoflerne tilbage i gryden, og lad dem afkøle lidt af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.

12.

Tag et rent skærebræt. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Se videoen.

13.

Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i tynde skiver. Se videoen.

14.

Skyl og skræl pastinakker. Skær dem i tynde skiver. Se videoen.

15.

Kom smørret i gryden, og smelt det.

16.

Kom løgringene i gryden, og steg dem klare. Se videoen.

17.

Kom gulerødder, pastinak og vand i gryden. Kog det i 2-3 minutter.

18.

Kom kartoffelskiverne i gryden, og kog dem i 2-3 minutter.

19.

Kom salt, sukker, peber og eddike i gryden. Rør rundt, og lad det simre i 5 minutter.

20.

Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne og kogevandet ud i dørslaget.

21.

Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på fire tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!

Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på seks tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!

Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på to tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2614 kJ / 622 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Gulerod i tykke og tynde skiver

Gulerod i tykke og tynde skiver

Skære pastinak i tynde skiver

Skære pastinak i tynde skiver

Løg, svitse

Løg, svitse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 52 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min