- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Ovnbagt fiskebøf
Ovnbagt fiskebøf
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Du har nok hørt det før: Fisk er sundt, så spis endelig fisk flere gange om ugen. Her er et fantastisk forslag til til beredning af torsk.
Tip: Du kan også bruge filéter af en anden hvid fisk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ovnbagt fiskebøf
Fiskebøffer
600-700 g. torsk eller mørksejfilet
900-1000 g. torsk eller mørksejfilet
300-400 g. torsk eller mørksejfilet
1 dl purløg
1 ½ dl purløg
½ dl purløg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Varm kartoffelsalat med peberrod
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg kartofler
1 ½ l vand
2 l vand
7 ½ dl vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
4 løg
6 løg
2 løg
2-3 gulerødder
3-4 gulerødder
1-2 gulerødder
2-3 pastinakker
3-4 pastinakker
1-2 pastinakker
50 g. smør
75 g. smør
25 g. smør
2 dl vand
2 l vand
7 ½ dl vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
¾ dl æbleeddike
1 dl æbleeddike
½ dl æbleeddike
4 cm peberrod
6 cm peberrod
2 cm peberrod
Tilbehør
4 skiver groft rugbrød
6 skiver groft rugbrød
2 skiver groft rugbrød
Torsk
Purløg
Salt
Peber
Kartoffel
Vand
Løg
Gulerod
Pastinak
Smør
Sukker
Æblecidereddike
Peberrod
Rugbrød
Køkkenredskaber til ovnbagt fiskebøf
1 køkkenvægt
2 målebægere
1 sæt måleskeer
Bagepapir
1 ovnfast fad
2 skærebrætter
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 saks
1 grøntsagsbørste
2 mellem gryder
1 grydelåg
1 grydeske
1 dørslag
1 kartoffelskræller
1 kødnål
1 rivejern
Køkkenvægt
Målebæger
Måleskeer
Bagepapir
Ovnfast fad
Skærebræt
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem røreskål
Saks
Grøntsagsbørste
Mellem gryde
Grydelåg
Grydeske
Dørslag
Kartoffelskræller
Kødnål
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fiskebøf:
3.
4.
5.
Hak fiskekødet mellemfint med en kniv. Kom det hakkede fiskekød op i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
6.
7.
Kom purløg, salt og peber op i skålen til fiskekødet. Rør det sammen til en fars.
8.
Form 4 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Vask hænder. Sæt fadet i ovnen, og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.
Form 6 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Vask hænder. Sæt fadet i ovnen, og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.
Form 2 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Vask hænder. Sæt fadet i ovnen og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.
Varm kartoffelsalat med peberrod:
9.
Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Se videoen.
10.
Kom de vaskede kartofler i gryden sammen med vand og salt. Læg låg på gryden, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre, ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen slipper kødnålen let, er kartoflerne møre. Se videoen.
11.
12.
13.
Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i tynde skiver. Se videoen.
14.
Skyl og skræl pastinakker. Skær dem i tynde skiver. Se videoen.
15.
16.
Kom løgringene i gryden, og steg dem klare. Se videoen.
17.
18.
19.
Kom salt, sukker, peber og eddike i gryden. Rør rundt, og lad det simre i 5 minutter.
20.
21.
Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på fire tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!
Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på seks tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!
Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på to tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2614 kJ / 622 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer