Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tomatsovs:

3.

Pil, og hak løget. Se videoen.

4.

Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Se videoen.

5.

Skyl bladselleri, og skær stilkene og bladene ud i små stykker.

6.

Åbn dåserne med hakkede tomater. Sæt et dørslag i en stor skål, og hæld de hakkede tomater i dørslaget. Lad dem dryppe af.
Åbn dåsen med hakkede tomater. Sæt et dørslag i en stor skål, og hæld de hakkede tomater i dørslaget. Lad dem dryppe af.

7.

Hæld olie i en gryde, og varm den op.

8.

Tilsæt de hakkede løg og hvidløg, og svits ved middelvarme, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.

9.

Tilsæt bladselleri og eventuelt timian.

10.

Tilsæt cayennepeber eller paprika. Rør rundt.

11.

Tilsæt de hakkede tomater, og kog tomatsovsen i cirka 5 minutter ved middel varme.

12.

Smag sovsen til med salt og peber.

13.

Skær laksen i tern. Hvis der er skind på laksen, så fjern det først.

Saml lasagne:

14.

Tænd ovnen på 200 grader.

15.

Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet.

16.

Fordel ⅓ af lakseternene oven på tomatsovsen, og dryp ¼ af pestoen over laksen.

17.

Læg et lag lasagneplader ovenpå, og gentag med tomatsovs, laks, pesto og lasagneplader, til du har tre lag. Afslut med pesto.

18.

Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel tomatskiverne ovenpå lasagnen.

Bage lasagne:

19.

Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.
Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 30 minutter.

20.

Stik en gaffel eller en lille skarp kniv i lasagnen, og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde.

21.

Tag lasagnen ud af ovnen, og drys med revet ost. Pas på, du ikke brænder dig. Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag den færdig i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Servér med groft brød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2431 kJ / 579 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 42 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Løg, svitse

Løg, svitse

Inspiration

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min