1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Fisk med rodfrugtmos og æble

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fisk:

3.

Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

4.

Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Se videoen.

Rodfrugtmos:

5.

Skræl, og skyl kartofler. Se videoen.

Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler. Skær dem i store tern. Se videoen.

Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler. Se videoen.

6.

Skær kartoflerne i store tern. Se videoen.

Skær kartoflerne i store tern. Se videoen.

7.

Skræl og skyl jordskokker. Skær dem i store tern. Se videoen.

Skræl og skyl jordskokker. Skær dem i store tern. Se videoen.

Skræl og skyl jordskokker. Skær dem i store tern. Se videoen.

8.

Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens. Se videoen.

9.

Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

10.

Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.

11.

Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.

Dressing og salat:

12.

Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Se videoen.

Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Se videoen.

Skyl bladselleri-stilken og skær den i små tern. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Se videoen.

13.

Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Se videoen.

14.

Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Se videoen.

15.

Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.

Rodfrugtmos fortsat:

16.

Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden. Se videoen.

17.

Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en kartoffelmoser eller et piskeris, til det er en cremet mos.

18.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Se videoen.

19.

Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.

20.

Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.

Næringsindhold per portion

Energi: 2295 kJ / 549 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 38 %

Heraf mættet fedt 8,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Skære pastinak i små og store tern

Skære pastinak i små og store tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Hasselnødder, riste

Hasselnødder, riste

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Mose kartofler og grøntsager

Mose kartofler og grøntsager

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 52 min