- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Æbler>
- Fisk med rodfrugtmos og æble
Fisk med rodfrugtmos og æble
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig lækker ret med mos, fisk og æbledressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fisk med rodfrugtmos og æble
Fisk
450-500 g. filet af torsk eller sej
750 g. filet af torsk eller sej
250 g. filet af torsk eller sej
1 spsk. olie til at pensle fadet
1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
½ spsk. olie til at pensle fadet
1 spsk. olie til at pensle fisken
1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
½ spsk. olie til at pensle fadet
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Rodfrugtmos
500 g kartofler (melede)
750 g kartofler (melede)
250 g kartofler (melede)
500 g. jordskokker el. pastinakker
750 g. jordskokker el. pastinakker
250 g. jordskokker el. pastinakker
1 dl. bredbladet persille
1 ½ dl. mælk
2 ¼ dl. mælk
¾ dl. mælk
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Dressing
2 stilke bladselleri
3 stilke bladselleri
1 stilk bladselleri
2 æbler
3 æbler
1 æble
30 g. mandler
45 g. mandler
15 g. mandler
2 dl. creme fraiche
1 ½ dl. creme fraiche
½ dl. creme fraiche
¼-½ tsk. sennep efter smag
¾ tsk. sennep efter smag
¼ tsk. sennep efter smag
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Torskefilet
Olie - smagsneutral
Salt
Peber
Kartofler - melede
Jordskok
Persille
Mælk
Smør
Bladselleri
Æble
Mandler
Creme fraiche
Sennep
Køkkenredskaber til fisk med rodfrugtmos og æble
1 kartoffelmoser eller 1 piskeris
1 ovnfast fad
1 bagepensel
Husholdningsfilm
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 bagerist
1 stegepande
1 spatel
1 brødkniv
1 lille skål
1 stor skål
1 dørslag
Kartoffelmoser
Ovnfast fad
Bagepensel
Husholdningsfilm
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Bagerist
Stegepande
Spatel
Brødkniv
Lille røreskål
Stor røreskål
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fisk:
3.
Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
4.
Rodfrugtmos:
5.
Skræl, og skyl kartofler. Se videoen.
Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler. Skær dem i store tern. Se videoen.
Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler. Se videoen.
6.
Skær kartoflerne i store tern. Se videoen.
Skær kartoflerne i store tern. Se videoen.
7.
Skræl og skyl jordskokker. Skær dem i store tern. Se videoen.
Skræl og skyl jordskokker. Skær dem i store tern. Se videoen.
Skræl og skyl jordskokker. Skær dem i store tern. Se videoen.
8.
Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens. Se videoen.
9.
10.
11.
Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.
Dressing og salat:
12.
Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Se videoen.
Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Se videoen.
Skyl bladselleri-stilken og skær den i små tern. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Se videoen.
13.
Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Se videoen.
14.
Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Se videoen.
15.
Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.
Rodfrugtmos fortsat:
16.
Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden. Se videoen.
17.
Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en kartoffelmoser eller et piskeris, til det er en cremet mos.
18.
19.
Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2295 kJ / 549 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt 8,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer