
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fisk med rodfrugtmos og æble
Fisk med rodfrugtmos og æble
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig lækker ret med mos, fisk og æbledressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fisk med rodfrugtmos og æble
Fisk
450-500 g. filet af torsk eller sej
750 g. filet af torsk eller sej
250 g. filet af torsk eller sej
1 spsk. olie til at pensle fadet
1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
½ spsk. olie til at pensle fadet
1 spsk. olie til at pensle fisken
1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
½ spsk. olie til at pensle fadet
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Rodfrugtmos
500 g kartofler (melede)
750 g kartofler (melede)
250 g kartofler (melede)
500 g. jordskokker el. pastinakker
750 g. jordskokker el. pastinakker
250 g. jordskokker el. pastinakker
1 dl. bredbladet persille
1 ½ dl. mælk
2 ¼ dl. mælk
¾ dl. mælk
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Dressing
2 stilke bladselleri
3 stilke bladselleri
1 stilk bladselleri
2 æbler
3 æbler
1 æble
30 g. mandler
45 g. mandler
15 g. mandler
2 dl. creme fraiche
1 ½ dl. creme fraiche
½ dl. creme fraiche
¼-½ tsk. sennep efter smag
¾ tsk. sennep efter smag
¼ tsk. sennep efter smag
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Torskefilet

Olie - smagsneutral

Salt

Peber

Kartofler - melede

Jordskok

Persille

Mælk

Smør

Bladselleri

Æble

Mandler

Creme fraiche

Sennep
Køkkenredskaber til fisk med rodfrugtmos og æble
1 kartoffelmoser eller 1 piskeris
1 ovnfast fad
1 bagepensel
Husholdningsfilm
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 bagerist
1 stegepande
1 spatel
1 brødkniv
1 lille skål
1 stor skål
1 dørslag

Kartoffelmoser

Ovnfast fad

Bagepensel

Husholdningsfilm

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Bagerist

Stegepande

Spatel

Brødkniv

Lille røreskål

Stor røreskål

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fisk:
3.
Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
4.
Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Se videoen.
Rodfrugtmos:
5.
Skræl, og skyl kartofler. Se videoen.
Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler. Skær dem i store tern. Se videoen.
Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler. Se videoen.
6.
Skær kartoflerne i store tern. Se videoen.
Skær kartoflerne i store tern. Se videoen.
7.
Skræl og skyl jordskokker. Skær dem i store tern. Se videoen.
Skræl og skyl jordskokker. Skær dem i store tern. Se videoen.
Skræl og skyl jordskokker. Skær dem i store tern. Se videoen.
8.
Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens. Se videoen.
9.
Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
10.
Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.
11.
Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.
Dressing og salat:
12.
Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Se videoen.
Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Se videoen.
Skyl bladselleri-stilken og skær den i små tern. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Se videoen.
13.
Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Se videoen.
14.
Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Se videoen.
15.
Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.
Rodfrugtmos fortsat:
16.
Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden. Se videoen.
17.
Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en kartoffelmoser eller et piskeris, til det er en cremet mos.
18.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Se videoen.
19.
Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.
20.
Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2295 kJ / 549 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt 8,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 70 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 60 min
Samlet tid: 45 min
Arbejdstid: 35 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min