1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Laks med rodfrugter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ovnbagte kartofler og rodfrugter:

3.

Læg bagepapir i en bradepande. Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Vask og skræl kartofler, pastinakker og gulerødder. Se videoen.

5.

Skær kartofler i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Se videoen.

6.

Skær pastinakker i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Se videoen.

7.

Skær gulerødder i små tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Se videoen.

8.

Kom vand i en skål, og skyl timianen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Kom timian og olie i bradepanden, og bland det hele sammen. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl timianen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Kom timian og olie i bradepanden, og bland det hele sammen.
Se videoen.

9.

Sæt bradepanden i ovnen, og bag kartofler og rodfrugter i cirka 50 minutter, til de er gyldne. Rør et par gange undervejs.

10.

Tag kartofler og rodfrugter ud, og drys med salt.

Karry-urtesovs:

11.

Pil og hak løgene. Se videoen.

12.

Vask og skræl pastinakken. Skær den i terninger. Se videoen.

13.

Skyl og skræl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern.

14.

Kom smørret i en gryde, og smelt det.
Kom smøret i en gryde, og smelt det.

15.

Kom løgene i gryden, og steg dem, til de er klare. Se videoen.

16.

Kom karry og hvedemelmel i gryden, og svits i cirka 5 minutter. Se videoen.

17.

Opløs grøntsagsbouillon i vandet. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.

Opløs grøntsagsbouillonen i vandet. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.

Opløs grøntsagsbouillonen i vandet. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.

18.

Kom pastinak og æble i gryden. Lad sovsen koge cirka 15 minutter, til æble og pastinakker er helt møre.

19.

Blend sovsen. Tilsæt lidt vand, hvis den bliver for tyk. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom låg på gryden, og hold sovsen varm på laveste blus indtil servering.

20.

Pres citronen. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft.
Se videoen.
Pres citronen. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft. Se videoen.

Ovnbagt laks:

21.

Læg bagepapir i en bradepande. Læg laksekoteletterne i bradepanden, og drys dem med salt og peber. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

22.

Sæt laksen i ovnen sammen med kartofler og rodfrugter, og bag laksen i 10-20 minutter. Den skal være fast i midten. Mærk med en finger.

23.

Servér den ovnbagte laks med kartofler, rodfrugter og karrysovs. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2643 kJ / 629 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 36 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Skære pastinak i små og store tern

Skære pastinak i små og store tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Løg, hakke

Løg, hakke

Skære pastinak i små og store tern

Skære pastinak i små og store tern

Løg, svitse

Løg, svitse

Opbagning

Opbagning

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min