
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Dampede muslinger
Moules frites - dampede blåmuslinger
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

I Frankrig og Belgien er de helt vilde med blåmuslinger, og vi har heldigvis masser af gode blåmuslinger i havene omkring Danmark. Man spiser ofte pommes frites til blåmuslinger, og derfor bliver de også kaldt moules frites. Man damper typisk blåmuslinger i hvidvin, men her i GoCook bruger vi æblemost i stedet. Server med pommes frites eller grov flutes og aioli til med opskrifterne fra GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til dampede muslinger
Muslinger:
3 dl æblejuice
4 ½ dl æblejuice
1 ½ dl æblejuice
3 skalotteløg
4 ½ skalotteløg
1 ½ skalotteløg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 dl frisk persille
1 ½ dl frisk persille
½ dl frisk persille
1 spsk. tørret timian (5 stilke frisk timian)
1 ½ spsk. tørret timian (7 stilke frisk timian)
½ spsk. tørret timian (2 stilke frisk timian)
2 kg. blåmuslinger
3 kg. blåmuslinger
1 kg. blåmuslinger
Tilbehør:
8 skiver fuldkornsbrød
12 skiver fuldkornsbrød
4 skiver fuldkornsbrød
Evt. ½ dl aioli
Evt. ¾ dl aioli
Evt. ¼ dl aioli
Evt. 1 lille pose pommes frites
Evt. 1 pose pommes frites
Evt. ½ pose pommes frites

Æblemost

Skalotteløg

Hvidløg

Persille

Timian (frisk)

Blåmusling

Fuldkornsbrød

Aioli

Pommes frites
Køkkenredskaber: til dampede muslinger
1 decilitermål
1 lille røreskål
1 stor skål
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 brødkniv

Decilitermål

Røreskål

Stor røreskål

Viskestykke

Skærebræt

Urtekniv

Stor gryde

Grydelåg

Grydeske

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dampede muslinger:
3.
Hæld æblejuicen i en skål.
4.
Pil skalotteløgene og hak dem fint. Se videoen.
Pil skalotteløg og hak dem fint. Se videoen.
5.
Pil hvidløgene og hak dem fint. Se videoen.
Pil hvidløg og hak det fint. Se videoen.
6.
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
7.
Kom hakket løg, hvidløg, persille og timian i skålen med æblejuicen, og lad det trække, mens du ordner muslingerne.
8.
Skyl muslingerne i koldt vand. Hvis skallen er i stykker, skal du smide muslingen i skraldespanden.
9.
Se efter, om muslingerne er lukkede. Hvis skallen ikke er helt lukket, skal du banke muslingen mod bordpladen. Så skal den lukke sig helt, inden der er gået to minutter. Hvis muslingen stadig er åben efter to minutter, skal du smide den ud.
10.
Fjern ”skæg” og snavs med en kniv.
11.
Hæld de rensede muslinger op i en stor gryde. Vask hænder.
12.
Hæld æblejuice-blandingen over muslingerne.
13.
Læg låg på gryden.
14.
Sæt gryden på kogepladen, og skru helt op for varmen.
15.
Lad gryden stå på varmen i cirka 6 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs. Du kan se, når muslingerne er færdige, for så åbner de sig. Hvis nogle af muslingerne ikke har åbnet sig, skal de smides ud.
Tilbehør:
16.
Tilbered de frosne pommes frites i ovn eller i mikrobølgeovn, som der står på pakken. Eller lav dine egne selv med opskriften fra GoCook.
17.
Servér muslingerne i dybe tallerkener med noget lækkert brød til eller pommes frites og aioli. Bon appetit!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2618 kJ / 625 kcal
Protein: 42 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 17 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer