
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- One-pot-pasta med kylling og bacon
One-pot-pasta med kylling og bacon
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 22 min.
Sværhedsgrad: Medium

Verdens nemmeste pastaret med skøøøn bacon. Og så er der næsten ingen opvask, fordi du bare propper det hele ned i den samme gryde (deraf navnet ‘one pot’). Det er da smart ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til one-pot-pasta med kylling og bacon
Pasta ret:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
100 g. champignon
150 g. champignon
50 g. champignon
1 porre
1 ½ porre
½ porre
300 g. kyllingeinderfilet
450 g. Kyllingeinderfilet
150 g. Kyllingeinderfilet
125 g. bacon
200 g. bacon
65 g. bacon
1½ spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 ½ dl. ærter
2 dl. ærter
1 dl. ærter
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
300 g. fuldkornsspaghetti
450 g. fuldkornsspaghetti
150 g. fuldkornsspaghetti
1 ½ tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
1 spsk. maizena
1 ½ spsk. maizena
1 tsk. maizena
2 ½ dl. madlavningsfløde
3 ½ dl. madlavningsfløde
1 ½ dl. madlavningsfløde
Tilbehør:
150 g. cherrytomater
½ dl. frisk basilikum
1 dl. parmesan

Løg

Hvidløg

Champignon

Porre

Kyllingeinderfilét

Bacon

Olie - smagsneutral

Ærter

Vand

Grøntsagsbouillon

Spaghetti

Salt

Peber

Kartoffelmel

Madlavningsfløde

Cherrytomat

Basilikum

Parmesanost
Køkkenredskaber til one-pot-pasta med kylling og bacon
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 stor gryde
1 grydeske
1 stor skål
Rent viskestykke
1 kop

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Grydeske

Stor røreskål

Viskestykke

Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
One-pot-pasta:
3.
Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
4.
Skyl champignonerne, og skær enderne af. Skær dem i tynde skiver.
5.
Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Skær den hvide del i tynde ringe, og hak den grønne del fint. Gem den grønne finthakkede del i en lille skål. Se videoen.
Skær et snit på langs af porrerne, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Skær den hvide del i tynde ringe, og hak den grønne del fint. Gem den grønne finthakkede del i en lille skål. Se videoen.
6.
Skyl, og skær cherrytomaterne i halve.
7.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær baconen i små strimler.
8.
Kom olie i en stor gryde. Varm op ved middel varme. Brun kyllingen i 1-2 minutter.
9.
Kom baconstykkerne i gryden, og svits i 1 minut.
10.
Kom løg, hvidløg, porre, champignon og ærter i gryden. Svits i cirka 2 minutter.
11.
Kom vand, bouillon, spaghetti, salt og peber i gryden. Lad retten komme i kog, og sørg for at spaghettien kommer ned i væsken.
12.
Lad retten koge under låg i 8-10 minutter, til pastaen er al dente. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.
13.
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl basilikum i vandet. Lad basilikum dryppe af på et rent viskestykke.
14.
Kom maizena og fløde i en kop, og rør det så godt sammen, så der ikke er nogen klumper tilbage. Kom jævningen i pastaretten. Rør rundt, og lad retten koge i endnu et minut, så retten bliver lidt tykkere. Se videoen.
15.
Smag retten til med salt og peber. Drys med cherrytomater, basilikum, porredrys og parmesan på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2799 kJ / 669 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer