
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Ølkage
Ølkage
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 5 min.
Sværhedsgrad: Medium

Ølkage opskrift!? Det lyder mærkeligt! Vi ved det godt. Men gammeldags ølkage smager bare så lækkert! Elsker du brunkager? Og friskbagt franskbrød med smør? Så vil du elske ølkage! Det dufter lidt af jul. Den er som et franskbrød med brunkage-smag. Skær den i skiver og kom smør på. Haps haps haps.
Kagen giver cirka 12 stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ølkage
Ølkage:
1 flaske mørkt hvidtøl (3,3 dl.)
450 g. brun farin
500 g. hvedemel
1 ½ tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. kardemomme
1 knivspids salt
Smør til servering

Hvidtøl

Brun farin

Hvedemel

Bagepulver

Kanel (stødt)

Ingefær (stødt)

Kardemomme (stødt)

Salt

Smør
Køkkenredskaber til ølkage
1 køkkenvægt
1 teske
1 øl-oplukker
1 stor skål
1 håndmixer
Dejkroge
1 brødform (cirka 3 liter)
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 brødkniv

Køkkenvægt

Teske

Øl-oplukker

Stor røreskål

Håndmixer

Dejkroge

Rugbrødsform

Bagepapir

Bageplade

Skærebræt

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ølkage:
3.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme.
4.
Kom alle ingredienserne i en skål. Rør det godt sammen med en håndmixer, til der ikke er nogen klumper.
5.
Læg bagepapir i formen.
6.
Fordel dejen i formen.
7.
Bag kagen i cirka 55-60 minutter. Se videoen.
Tjek, at den er gennembagt i midten, inden du tager den ud. Hvis den ikke er det, så giv den 5-10 minutter mere. Se videoen.
8.
Tag ølkagen ud af formen. Lad den køle helt af.
9.
Skær kagen i tykke skiver og kom smør på som på en franskbrødsmad.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 16280 kJ / 3890 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 86 %
Fedt: 7 %
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer