Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom husblassen i en skål med så meget koldt vand, at det dækker alle bladene. Lad dem stå og trække i et par minutter. Se videoen.

4.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukkeret. Se videoen.

5.

Kom 2 deciliter vand, sukker og vanilje op i en gryde og bring det i kog.

6.

Når sukkermassen er blevet 115 grader varm (brug et mad-termometer til at måle med), så sluk for kogepladen og lad sukkermassen køle af i to minutter, mens du fortsætter med resten af opskriften.

7.

Tag imens husblassen op af vandet og vrid vandet ud af bladene.

8.

Kom den udblødte husblas i sukkermassen, og rør rundt, indtil husblassen er smeltet helt. Se videoen.

9.

Lad sukkermassen køle af i endnu cirka 5 minutter.

10.

Kom sukkermassen op i en skål og pisk den med en håndmixer eller i en røremaskine. Den skal piskes i ret lang tid, i cirka 6-10 minutter, til den er tyk og sej.

11.

Når sukkermassen er næsten ved at være der, så kom 1 spiseske af din yndlingsfarve i. Pisk igen, til farven er rørt ud, og massen er blevet tyk og sej.

12.

Kom cirka halvdelen af flormelissen op i et fad med høj kant.

13.

Kom din skumfidusmasse ned i fadet og drys resten af flormelissen ovenpå massen.

14.

Lad nu skumfidusmassen køle af i cirka 10-15 minutter, eller til massen er blevet fast.

15.

Klip skumfidusmassen til skumfiduser og drys med lidt ekstra flormelis, hvis de klistrer, og server.

Næringsindhold per portion

Energi: 2397 kJ / 573 kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 100 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Husblas, smeltet direkte i retten

Husblas, smeltet direkte i retten

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Husblas, smeltet direkte i retten

Husblas, smeltet direkte i retten

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min