![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Skumfiduser
Skumfiduser
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Svær
![Skumfiduser](/remote.axd/tv.samvirke.dk/4959050/38143867/0e519478f48d6d950f26ea330316d759/1920x/thumbnail-6.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Har du nogensinde haft munden fuld af herlig, blød, fluffy skumfidus og overvejet, hvordan man egentlig laver sådan en sukker-pude? Svaret er simpelt. Du skal bare bruge et ton sukker, en storm af luft og en masse maskin-power.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til skumfiduser
Skumfiduser:
15 blade husblas
1 vaniljestang
2 dl vand
400 g. sukker
1 spsk. konditorfarver (blå eller rød)
150 g. flormelis
![](/media/zdadetnf/husblas-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Husblas
![](/media/x11hkn3f/fdb_-vanillje_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vaniljestang
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/pudgjz1r/frugtfarve-edit-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Konditorfarve (frugtfarve)
![](/media/iz1abknx/fdb_-flormelis.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Flormelis
Køkkenredskaber til skumfiduser
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 stor skål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 røreske
1 stegetermometer
1 røremaskine
1 fad med høj kant
1 dejskraber
1 saks
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/54mpkg3c/gocook-termometer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegetermometer
![](/media/0swjhrox/foodprocessor-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Foodprocessor
![](/media/mqsguq30/ovnfast-fad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ovnfast fad
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
![](/media/jekiomwb/saks.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skumfidus-masse:
3.
Kom husblassen i en skål med så meget koldt vand, at det dækker alle bladene. Lad dem stå og trække i et par minutter. Se videoen.
4.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukkeret. Se videoen.
5.
Kom 2 deciliter vand, sukker og vanilje op i en gryde og bring det i kog.
6.
Når sukkermassen er blevet 115 grader varm (brug et mad-termometer til at måle med), så sluk for kogepladen og lad sukkermassen køle af i to minutter, mens du fortsætter med resten af opskriften.
7.
Tag imens husblassen op af vandet og vrid vandet ud af bladene.
8.
Kom den udblødte husblas i sukkermassen, og rør rundt, indtil husblassen er smeltet helt. Se videoen.
9.
Lad sukkermassen køle af i endnu cirka 5 minutter.
10.
Kom sukkermassen op i en skål og pisk den med en håndmixer eller i en røremaskine. Den skal piskes i ret lang tid, i cirka 6-10 minutter, til den er tyk og sej.
11.
Når sukkermassen er næsten ved at være der, så kom 1 spiseske af din yndlingsfarve i. Pisk igen, til farven er rørt ud, og massen er blevet tyk og sej.
Form skumfiduserne:
12.
Kom cirka halvdelen af flormelissen op i et fad med høj kant.
13.
Kom din skumfidusmasse ned i fadet og drys resten af flormelissen ovenpå massen.
14.
Lad nu skumfidusmassen køle af i cirka 10-15 minutter, eller til massen er blevet fast.
15.
Klip skumfidusmassen til skumfiduser og drys med lidt ekstra flormelis, hvis de klistrer, og server.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2397 kJ / 573 kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 100 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer