![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Efterårs- og vinterdesserter>
- Mazarinkage med kirsebærsovs
Mazarinkage med kirsebærsovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/ccxl5s2x/mazarin.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Har du en rest kirsebærsovs tilbage fra jul? Eller kan du bare godt lide kirsebær? Du kan bruge kirsebærsovsen som fyld i en mazarinkage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mazarinkage med kirsebærsovs
Mazarinkage med kirsebær:
180 g. marcipan
180 g. sukker
200 g. smør
4 æg
120 g. mel
200-300 g. kirsebærsovs
Pynt:
Evt. 2 dl. fløde til pynt
Evt. 1 spsk. flormelis til pynt
![](/media/31be0mzw/marcipan-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Marcipan
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/nizounjv/kirsebaersauce-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kirsebærsovs
![](/media/owanodvu/fdb-piskefloede_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskefløde
![](/media/iz1abknx/fdb_-flormelis.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Flormelis
Køkkenredskaber til mazarinkage med kirsebærsovs
1 køkkenvægt
1 rivejern
1 stor skål
1 elpisker
1 kop
1 si
1 dejskraber
1 ark bagepapir
1 springform 24 cm
1 mellem skål
Evt. 1 sprøjtepose eller 1 frysepose
Evt. 1 tylle
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/paxm0ybi/fdb-redskaber14-jpg_800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Elpisker
![](/media/v4pgx0te/kop-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kop
![](/media/l1ia4aev/si-sigte.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Si
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/keshyfbg/springform.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Springform
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/qcyjpnra/sprcjtepose2-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sprøjtepose
![](/media/efbfmo4o/tyller-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tylle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kagedej:
3.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
4.
Skær smørret i små tern, og kom det op i en stor skål.
5.
Tilsæt sukkeret.
6.
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og kom den op i skålen. Se videoen.
7.
Pisk massen sammen med en elpisker.
8.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen. Pisk ægget ind i dejen. Gør det samme med resten af æggene. Husk at piske mellem hvert æg. Se videoen.
9.
Si hvedemelet i dejen, og vend den derefter sammen med en dejskraber. Pas på, at du ikke slår al luften ud af dejen. Se videoen.
Bag kagen:
10.
Beklæd en springform med bagepapir. Se videoen.
11.
Hæld halvdelen af dejen op i formen, og fordel den jævnt.
12.
Fordel kirsebærsovsen i et jævnt lag oven på dejen.
13.
Hæld resten af dejen ovenpå kirsebærsovsen, og glat den ud.
14.
Bag mazarinkagen i ovnen i 25-30 minutter.
15.
Lad kagen køle helt af.
Pynt:
16.
Kom flormelis i en si, og si flormelis i et tyndt lag over dejen.
17.
Pisk fløden til skum med en elpisker. Se videoen.
18.
Kom flødeskummet i en sprøjtepose med tyl, og pynt kagen. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 16895 kJ / 4038 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 51 %
Heraf mættet fedt: 114 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer