
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Efterårs- og vinterdesserter>
- Mazarinkage med kirsebærsovs
Mazarinkage med kirsebærsovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Har du en rest kirsebærsovs tilbage fra jul? Eller kan du bare godt lide kirsebær? Du kan bruge kirsebærsovsen som fyld i en mazarinkage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mazarinkage med kirsebærsovs
Mazarinkage med kirsebær:
180 g. marcipan
180 g. sukker
200 g. smør
4 æg
120 g. mel
200-300 g. kirsebærsovs
Pynt:
Evt. 2 dl. fløde til pynt
Evt. 1 spsk. flormelis til pynt

Marcipan

Sukker

Smør

Æg

Hvedemel

Kirsebærsovs

Piskefløde

Flormelis
Køkkenredskaber til mazarinkage med kirsebærsovs
1 køkkenvægt
1 rivejern
1 stor skål
1 elpisker
1 kop
1 si
1 dejskraber
1 ark bagepapir
1 springform 24 cm
1 mellem skål
Evt. 1 sprøjtepose eller 1 frysepose
Evt. 1 tylle

Køkkenvægt

Rivejern

Stor skål

Elpisker

Kop

Si

Dejskraber

Bagepapir

Springform

Mellem skål

Sprøjtepose

Tylle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mazarinkage:
3.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
4.
Skær smørret i små tern, og kom det op i en stor skål.
5.
Tilsæt sukkeret.
6.
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og kom den op i skålen. Se videoen.
7.
Pisk massen sammen med en elpisker.
8.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen. Pisk ægget ind i dejen. Gør det samme med resten af æggene. Husk at piske mellem hvert æg. Se videoen.
9.
Si hvedemelet i dejen, og vend den derefter sammen med en dejskraber. Pas på, at du ikke slår al luften ud af dejen. Se videoen.
10.
Beklæd en springform med bagepapir. Se videoen.
11.
Hæld halvdelen af dejen op i formen, og fordel den jævnt.
12.
Fordel kirsebærsovsen i et jævnt lag oven på dejen.
13.
Hæld resten af dejen ovenpå kirsebærsovsen, og glat den ud.
14.
Bag mazarinkagen i ovnen i 25-30 minutter.
15.
Lad kagen køle helt af.
16.
Kom flormelis i en si, og si flormelis i et tyndt lag over dejen.
17.
Pisk fløden til skum med en elpisker. Se videoen.
18.
Kom flødeskummet i en sprøjtepose med tyl, og pynt kagen. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1410 kJ / 337 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 51 %
Heraf mættet fedt: 9,5 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer