Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Mazarinkage:

3.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

4.

Skær smørret i små tern, og kom det op i en stor skål.

5.

Tilsæt sukkeret.

6.

Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og kom den op i skålen. Se videoen.

7.

Pisk massen sammen med en elpisker.

8.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen. Pisk ægget ind i dejen. Gør det samme med resten af æggene. Husk at piske mellem hvert æg. Se videoen.

9.

Si hvedemelet i dejen, og vend den derefter sammen med en dejskraber. Pas på, at du ikke slår al luften ud af dejen. Se videoen.

10.

Beklæd en springform med bagepapir. Se videoen.

11.

Hæld halvdelen af dejen op i formen, og fordel den jævnt.

12.

Fordel kirsebærsovsen i et jævnt lag oven på dejen.

13.

Hæld resten af dejen ovenpå kirsebærsovsen, og glat den ud.

14.

Bag mazarinkagen i ovnen i 25-30 minutter.

15.

Lad kagen køle helt af.

16.

Kom flormelis i en si, og si flormelis i et tyndt lag over dejen.

17.

Pisk fløden til skum med en elpisker. Se videoen.

18.

Kom flødeskummet i en sprøjtepose med tyl, og pynt kagen. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1410 kJ / 337 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 51 %

Heraf mættet fedt: 9,5 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, fylde springform

Pisket dej, fylde springform

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Flødeskum, sprøjtepose

Flødeskum, sprøjtepose

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min