1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Vegetar>
  5. Tarteletter med grøntsagsfyld

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Grøntsagsfyld:

3.

Pil løget, og skær det i kvarte. Kom det op i en gryde. Se videoen.

4.

Tilsæt laurbærblade, peberkorn og vand, og bring grydens indhold i kog. Lad det simre, mens du gør grøntsagerne klar.

5.

Skyl de grønne asparges, og knæk det nederste stykke af hver asparges. Kom bundene ned i gryden med vandet, og lad dem koge med. Se videoen.

6.

Skær resten af aspargesene i mindre stykker, og sæt dem til side.

7.

Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Sæt også dem til side. Se videoen.

8.

Hæld vandet fra de hvide asparges, og skær dem i mindre stykker.

9.

Brug en si til at fiske løg, laurbærblade, peberkorn og aspargesbunde op fra gryden. Det er kun væsken, du skal bruge.

10.

Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge med i 5 minutter.

11.

Tilsæt derefter de grønne asparges og ærterne, og lad dem koge med i 3-4 minutter.

12.

Stil en stor skål ned i køkkenvasken, og sæt et dørslag ned i skålen.

13.

Hæld grydens indhold ned i dørslaget, så du får delt kogevandet og grøntsagerne.

14.

Opløs bouillonterningen i kogevandet.

15.

Sæt gryden tilbage på komfuret, og kom smør og mel i gryden. Varm det op ved middelhøj varme, mens du pisker med et piskeris i 1 minutter. Se videoen.

16.

Tilsæt kogevandet lidt ad gangen, mens du pisker grundigt. Stop med at tilsætte mere, når sovsen har den rigtige konsistens.

17.

Sluk for komfuret, og tilsæt så de kogte grøntsager og de hvide asparges.

18.

Skyl persillen i en skål med vand. Tør persillen grundigt i et viskestykke, og hak den fint. Se videoen.

19.

Smag tarteletfyldet til med hakket persille, salt og peber.

20.

Varm tarteletskallerne, som der står på pakken.

21.

Fyld de varme tarteletskaller med tarteletfyldet. Pynt dem eventuelt med lidt ekstra persille.

Server tarteletterne med det samme, mens de er lune og sprøde.

Næringsindhold per portion

Energi: 2268 kJ / 542 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 51 %

Heraf mættet fedt: 17 g.

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Løg, skære i både

Løg, skære i både

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Gulerod, skære i tern

Gulerod, skære i tern

Sovs, opbagt

Sovs, opbagt

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 82 min