Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Oksekødsfodbolde:

3.

Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Se videoen.

Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Se videoen.

4.

Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op foodprocessoren. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i blenderen. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Kom derefter halvdelen af ægget op i foodprocessoren. Se videoen.

5.

Kom løg, hvidløg, sorte oliven i blenderen, og blend det, til det er jævn masse.
Kom løg, hvidløg og sorte oliven i blenderen, og blend det, til det er jævn masse.
Kom løg, hvidløg og sorte oliven i blenderen, og blend det, til det er en jævn masse.

6.

Kom oksekødet i en stor skål.

7.

Hæld indholdet fra blenderen i skålen, og ælt godt. Vask hænder, når du er færdig med at ælte farsen.

Koge kødbollerne:

8.

Kom vand i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

9.

Kom bouillonterningen i det kogende vand.
Kom bouillonterningerne i det kogende vand.

10.

Form små fodbolde af farsen med en spiseske, og kom dem forsigtigt i det kogende vand. Vask hænder, når du har rørt råt kød.

11.

Når farsboldene kommer op til overfalden, skal de have 30 sekunder mere, så er de færdige. Tag dem op og læg dem på en tallerken.

12.

Hæld 2 dl af vandet fra den store gryde over i en lille gryde.
Hæld 3 dl af vandet fra den store gryde over i en mellem gryde.
Hæld 1 dl af vandet fra den store gryde over i en lille gryde.

Tomatsauce:

13.

Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom tomaterne over i den lille gryde.

Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom tomaterne over i den mellem gryde.

Skyl tomaten, og skær den i både. Kom tomaten over i den lille gryde.

14.

Åben dåsen med de hakkede tomater. Kom tomaterne i den lille gryde.

Åben dåsen med de flåede tomater. Kom tomaterne i den mellem gryde.

15.

Kog tomatsaucen uden låg i cirka 15 minutter.

Pasta:

16.

Kom vand og salt i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.

17.

Kom pasta i gryden, når vandet koger. Kog pastaen efter vejledningen på posen.

18.

Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skyller krydderurter. Se videoen.

19.

Hak persillen groft.

20.

Server oksekødsfodboldene og pastaen med tomatsauce og friskhakket persille.

Næringsindhold per portion

Energi: 2327 kJ / 554 kcal

Protein: 28 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 29 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min