1. >
  2. Italiensk pasta med sommergrønt

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pasta

3.

Kom vand og salt i en stor gryde med låg. Tænd for middel varme, og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Se videoen.

4.

Stil et dørslag i vasken. Når spaghettien er færdigkogt, så tag 1 deciliter af kogevandet og gem det til senere. Hæld resten af vandet fra pastaen gennem et dørslag.

Stil et dørslag i vasken. Når spaghettien er færdigkogt, så tag 1 ½ deciliter af kogevandet og gem det til senere. Hæld resten af vandet fra pastaen gennem et dørslag.

Stil et dørslag i vasken. Når spaghettien er færdigkogt, så tag ½ deciliter af kogevandet og gem det til senere. Hæld resten af vandet fra pastaen gennem et dørslag.

Sovs

5.

Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.

6.

Skyl tomater, og skær dem i halve

7.

Kom koldt vand i en stor skål, og skyl timian i vandet. Lad timian dryppe af på et rent viskestykke. Hak timian i små stykker. Se videoen.

8.

Kom koldt vand i en stor skål, og skyl spinaten i vandet. Lad spinaten dryppe af på et rent viskestykke.

9.

Tag en sauterpande eller en mellemstor gryde, kom olie i panden, tænd for middelhøj varme og varm olien op.

10.

Kom løg og hvidløg på panden. Steg dem i et par minutter. Se videoen.

11.

Kom spinaten i lidt efter lidt. Det hele kan nok ikke være der på én gang. Spinaten falder sammen og fylder meget mindre, når den får varme.

12.

Når alt spinaten er faldet sammen, og vandet fra den er steget fra, så kom tomater og hakket timian op i gryden eller panden. Lad det hele stege i et par minutter.

13.

Kom kogevandet fra pastaen på panden. Smag sovsen til med salt og peber.

14.

Riv parmesanost på en grove side af rivejernet. Se videoen.

15.

Når spaghettien er al dente, så kom den op i panden til grøntsagerne, og rør det sammen. Kom ost ved, og lad det simre et par minutter, til det er blevet cremet.

Næringsindhold per portion

Energi: 2288 kJ / 547 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 63 %

Fedt: 16 %

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Pasta, koge

Pasta, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Løg, svitse

Løg, svitse

Rivejern

Rivejern