Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).

4.

Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

5.

Pil, og hak hvidløgene fint. Se videoen.

6.

Skyl citronerne, og riv skallen på et rivejern. Se videoen.
Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Se videoen.
Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Se videoen.

7.

Læg bagepapir i en bradepande.

8.

Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.

9.

Drys hvidløg, citronskal, olie og balsamicoeddike over tomaterne.

10.

Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter, til de er møre.

11.

Kom vand i en skål. Skyl rucolasalaten i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

12.

Riv parmesanosten på den grove side af et rivejern, eller skær den i tynde skiver.

13.

Kom rigeligt med vand og 1 teske salt i en gryde, og bring vandet i kog. Se videoen.

14.

Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.

15.

Smag på pastaen for at tjekke, om den er mør. Stil et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af.

16.

Servér med bagte tomater, rucola, parmesanost og frirskkværnet peber. Brug også væden i bunden af bradepanden med tomater.

Næringsindhold per portion

Energi: 3497 kJ / 836 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 31 %

Heraf mættede fedt: 2.08 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Salat, skylle

Salat, skylle

Pasta, koge

Pasta, koge

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min