- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Oksekødsfodbolde med pasta
Oksekødsfodbolde med pasta
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Medium
Oksekødsfodbolde med pasta og tomatsauce er perfekte efter en hård kamp på grønsværen. Eller når du bare vil forkæle vennerne eller familien.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til oksekødsfodbolde med pasta
Kødboller:
1 løg
2 fed hvidløg
1 dl stenfrie sorte oliven
1 æg
500 g. hakket oksekød 6-8 % fedt
1 l vand
1 terning oksebouillon
Tomatsauce:
2 store tomater
3 store tomater
1 stor tomat
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
Pasta:
2 l vand
3 l vand
1 l vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
300 g. pasta
450 g. pasta
150 g. pasta
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
Løg
Hvidløg
Oliven (sorte)
Æg
Hakket oksekød
Vand
Oksebouillon
Tomat
Hakkede tomater
Salt
Spaghetti
Persille
Køkkenredskaber til oksekødsfodbolde med pasta
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
2 skærebrætter
1 blender/foodprocessor
1 stor skål
2 store gryder
1 stor gryde
1 hulske
1 spiseske
1 middagstallerken
1 lille gryde
1 dåseåbner
1 rent viskestykke
Decilitermål
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Søjleblender
Stor røreskål
Stor gryde
Hulske
Spiseske
Middagstallerken
Lille gryde
Dåseåbner
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Oksekødsfodbolde:
3.
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Se videoen.
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Se videoen.
4.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op foodprocessoren. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i blenderen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Kom derefter halvdelen af ægget op i foodprocessoren. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
6.
7.
Hæld indholdet fra blenderen i skålen, og ælt godt. Vask hænder, når du er færdig med at ælte farsen.
Koge kødbollerne:
8.
9.
10.
Form små fodbolde af farsen med en spiseske, og kom dem forsigtigt i det kogende vand. Vask hænder, når du har rørt råt kød.
11.
12.
Tomatsauce:
13.
Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom tomaterne over i den lille gryde.
Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom tomaterne over i den mellem gryde.
Skyl tomaten, og skær den i både. Kom tomaten over i den lille gryde.
14.
Åben dåsen med de hakkede tomater. Kom tomaterne i den lille gryde.
Åben dåsen med de flåede tomater. Kom tomaterne i den mellem gryde.
15.
Pasta:
16.
Kom vand og salt i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.
17.
18.
19.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2327 kJ / 554 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer