
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Oksekødsfodbolde med pasta
Oksekødsfodbolde med pasta
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Medium

Oksekødsfodbolde med pasta og tomatsauce er perfekte efter en hård kamp på grønsværen. Eller når du bare vil forkæle vennerne eller familien.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til oksekødsfodbolde med pasta
Kødboller:
1 løg
2 fed hvidløg
1 dl stenfrie sorte oliven
1 æg
500 g. hakket oksekød 6-8 % fedt
1 l vand
1 terning oksebouillon
Tomatsauce:
2 store tomater
3 store tomater
1 stor tomat
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
Pasta:
2 l vand
3 l vand
1 l vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
300 g. pasta
450 g. pasta
150 g. pasta
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille

Løg

Hvidløg

Oliven (sorte)

Æg

Hakket oksekød

Vand

Oksebouillon

Tomat

Hakkede tomater

Salt

Spaghetti

Persille
Køkkenredskaber til oksekødsfodbolde med pasta
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
2 skærebrætter
1 blender/foodprocessor
1 stor skål
2 store gryder
1 stor gryde
1 hulske
1 spiseske
1 middagstallerken
1 lille gryde
1 dåseåbner
1 rent viskestykke

Decilitermål

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Søjleblender

Stor røreskål

Stor gryde

Hulske

Spiseske

Middagstallerken

Lille gryde

Dåseåbner

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Oksekødsfodbolde:
3.
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Se videoen.
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Se videoen.
4.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op foodprocessoren. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i blenderen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Kom derefter halvdelen af ægget op i foodprocessoren. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Kom løg, hvidløg, sorte oliven i blenderen, og blend det, til det er jævn masse.
Kom løg, hvidløg og sorte oliven i blenderen, og blend det, til det er jævn masse.
Kom løg, hvidløg og sorte oliven i blenderen, og blend det, til det er en jævn masse.
6.
Kom oksekødet i en stor skål.
7.
Hæld indholdet fra blenderen i skålen, og ælt godt. Vask hænder, når du er færdig med at ælte farsen.
Koge kødbollerne:
8.
Kom vand i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
9.
Kom bouillonterningen i det kogende vand.
Kom bouillonterningerne i det kogende vand.
10.
Form små fodbolde af farsen med en spiseske, og kom dem forsigtigt i det kogende vand. Vask hænder, når du har rørt råt kød.
11.
Når farsboldene kommer op til overfalden, skal de have 30 sekunder mere, så er de færdige. Tag dem op og læg dem på en tallerken.
12.
Hæld 2 dl af vandet fra den store gryde over i en lille gryde.
Hæld 3 dl af vandet fra den store gryde over i en mellem gryde.
Hæld 1 dl af vandet fra den store gryde over i en lille gryde.
Tomatsauce:
13.
Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom tomaterne over i den lille gryde.
Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom tomaterne over i den mellem gryde.
Skyl tomaten, og skær den i både. Kom tomaten over i den lille gryde.
14.
Åben dåsen med de hakkede tomater. Kom tomaterne i den lille gryde.
Åben dåsen med de flåede tomater. Kom tomaterne i den mellem gryde.
15.
Kog tomatsaucen uden låg i cirka 15 minutter.
Pasta:
16.
Kom vand og salt i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.
17.
Kom pasta i gryden, når vandet koger. Kog pastaen efter vejledningen på posen.
18.
Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skyller krydderurter. Se videoen.
19.
Hak persillen groft.
20.
Server oksekødsfodboldene og pastaen med tomatsauce og friskhakket persille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2327 kJ / 554 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer